Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Felavatták a bazitai keresztet (Videó)

• Publikálva: 2021.04.19. 16:17

Új keresztet avattak a bazitai templomkertben vasárnap délután. Több, mint 100 éves elődjét a Göcseji Falumúzeum fogadta be. A keresztény szimbólum széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően készült el, csaknem egymillió forintos ráfordítással.

Felavatták a bazitai keresztet

Az öntvény korpusz, a Mária-szobor és az Inri felirat az egykori keresztről valók, ezeket restaurálták. Most már az újat díszítik, ami a sok évszázados feladatot átvállalva márciustól kezdte meg tanúságtételét. Célja és küldetése, hogy az egymás iránti szeretetre szólítsa fel az előtte elhaladókat.

Molnár János, plébániai kormányzó, Zalaegerszegi Szeplőtelen Szíve Plébánia:

Az új keresztet Stróber László áldotta meg. Az apátplébános egyebek mellett a közösség erejére, és egymás támogatásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Az eseményen részt vett Szilasi Gábor. Az önkormányzati képviselő köszönetet mondott azoknak, akik bármilyen formában támogatták a kezdeményezést.

Szilasi Gábor, önkormányzati képviselő:

A településrész szépítése folytatódik. Már beadták azt a pályázatot, melynek segítségével a bazitai templom is megújulhat, illetve a tervek szerint még idén a járda hibáit is kijavítják.

Sz.É./B.P.

Fotó: Seres Péter