keresés a weboldalon

Új gyártósort állítottak üzembe (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új gyártósort állítottak üzembe (Videó)

2021 június 17 - csütörtök
Új gyártósort állított üzembe a ZMT Hungary Kft. A 10 éves múltra visszatekintő cég idei forgalma várhatóan 1 milliárd forint közelében alakul. A mostani fejlesztést állami és uniós segítség nélkül, 250 millió forintos önerőből valósították meg.

A héttengelyes automata eszterga, száladagolóval a cég által elvállalt négy autóipari alkatrész egyikéből, a legnagyobból 1 perc 40 másodpercenként legyártja a kész darabot. A gyártósort Balaicz Zoltán kapcsolta be a délutáni sajtónyilvános eseményen. A polgármester kiemelte: Zalaegerszeg számára fontos, hogy a városban olyan vállalkozások működjenek, melyek elhivatottak a minőségi termelésben és a megfelelő munkakörülmények biztosításában. Eközben pedig a szakképzésre is nagy hangsúlyt fektetnek. Ezt jelzi, hogy 50 milliós alapot hoztak létre a munkaerőutánpótlásra.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A ZMT Hungary Kft-nél az elmúlt években sokat dolgoztak a cég fejlesztésén. A mostani különösen fontos állomás a társaság életében.

Bíró Dániel, ügyvezető, ZMT Hungary Kft.:

A cégnek több üzletága van. A fuvarozás mellett foglalkoznak csomaglogisztikával is. Jelenleg mintegy 100 szakembert foglalkoztatnak.

Sz.É./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: