keresés a weboldalon

Tesztpálya harckocsiknak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tesztpálya harckocsiknak (Videó)

2021 július 15 - csütörtök
A 25 ezer négyzetméter alapterületű gyár még épül, a harci járművek tesztelésére alkalmas off road pálya első eleme azonban már elkészült Zalaegerszegen. Ezen próbálják majd ki a magyar-német közösvállalatban gyártott Lynx típusú harckocsikat. A létesítményt három páncélossal avatták fel.

Könnyedén átjutott a vizes akadályon az 55 tonnás Leopárd harckocsi, de nem okozott számára nehézséget az emelkedő sem. Hasonlóan jól teszteltek a támogató és szállító járművek.

Vigh László – országgyűlési képviselő, miniszteri biztos:

A Rheinmetall gyárban készülő Lynx-ek is ezeken a pályákon indulnak majd első útjukra. Balaicz Zoltán polgármester szerint a beruházás Zalaegerszeg éltének minden területére hatással lesz.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A fejlesztés jól illeszkedik a kormány hadiipari stratégiájához. Erről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszélt.

dr. Palkovics László – innovációs és technológiai miniszter:

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a létesítmény avatóünnepségén hangsúlyozta: fel kell készülnie a Magyar Hadseregnek az újabb és újabb kihívásokra. Ezt hivatott segíteni a haderőfejlesztési program.

dr. Benkő Tibor – honvédelmi miniszter:

A 60 milliárd forintból épülő harckocsigyár átadását a jövő év végére tervezik. Az első páncélozott gyalogsági járművek 2023 elején gördülhetnek ki a zalaegerszegi üzemből.

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: