keresés a weboldalon

Járműállomány-fiatalítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Járműállomány-fiatalítás (Videó)

2021 július 23 - péntek
Tovább fiatalodik a buszállomány Zalában. Ezúttal 32 darab, úgynevezett szóló autóbusz kezdi meg a szolgálatot a megyében. Zalaegerszegen öt környezetkímélő, dízelüzemű járművet mutattak be ma. Ezzel a típussal országszerte találkozhatnak az utasok.

– „Új, korszerű és modern járműveket hoznak Zala megyébe, hiszen ez szolgálja a biztonságunkat, szolgálja a munkába járást és az iskolába és egészségügyi intézményekbe való eljutást.

Így szólt a közösségi közlekedés fontosságáról Vigh László. Az országgyűlési képviselő hozzátette: minderre azért van szükség, mert a megye 258 településéből 248 falu, ahová szintén biztosítani kell a megfelelő utasszállítást. A fejlődés nemcsak országosan, de Zalában is folyamatos.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Az elmúlt évek legnagyobb autóbusz-beszerzése zajlik – mondta Papp László. A Volánbusz társaság humánerőforrás vezérigazgató-helyettese kiemelte: júniusban 4 csuklóst, most pedig 25 korszerű, környezetkímélő buszt állítottak forgalomba Zalában. A fennmaradó 7, év végére érkezik meg. Ezzel pedig a járműállomány több, mint 11 százaléka megújul.

Papp László, humánerőforrás vezérigazgató-helyettes, Volánbusz Zrt.:

Zalaegerszegre 6 Mercedes csuklós busz érkezett tavaly. Ezekkel kapcsolatban az utasok visszajelzései nagyon jók.

Gecse Péter, alpolgármester, Zalaegerszeg:

Gecse Péter elmondta még: továbbra is szeretnék az utazóközönséget megfelelő módon kiszolgálni, így a jövőben a menetrendi struktúrát rugalmasabbá teszik. Emellett már folynak az egyeztetések a busz-, illetve vasúti pályaudvarok felújításával kapcsolatban is.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: