keresés a weboldalon

Letették az alapkövet (Video)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Letették az alapkövet (Video)

2021 szeptember 10 - péntek
Európa egyik legmodernebb vasúti-közúti konténerterminálját építi fel Zalaegerszegen a logisztikai iparág meghatározó szereplője, a Metrans cégcsoport. A beruházás ünnepélyes alapkőletételén részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki beszédében kiemelte: ez a fejlesztés egy nemzetközi logisztikai csomóponttá teszi Zalaegerszeget.

 

Magyarországon eddig csupán Budapest rendelkezik ilyen létesítménnyel – tájékoztatott Szijjártó Péter. Mint mondta, ezzel a zalaegerszegi beruházással Nyugat-Magyarország logisztikai feltétételrendszere jelentősen javul.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter

Az alapkőletételen Kiss Péter elnök-vezérigazgató kiemelte: az új zalaegerszegi csomópontban a legkorszerűbb és legmodernebb terminál épül fel.

Kiss Péter, elnök-vezérigazgató, Metrans Zalaegerszeg Kft.

Az eseményen beszédet mondott Vigh László országgyűlési képviselő is, aki emlékeztetett: Zalaegerszegen épül, és terveik szerint idén elkészül a 45 milliárd forintos járműipari tesztpálya. Ehhez kapcsolódik a kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építése, valamint a harci járműveket gyártó német Rheinmetall vállalat fejlesztése.

Vigh László, országgyűlési képviselő

Az elmúlt időszakban többezer új munkahelyet teremtettek a városban. A logisztikai és konténerterminál megépítésével egy új típusú fejlesztés kezdődik a megyeszékhelyen.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg

A beruházás, ami újabb fontos gazdaságfejlesztési lépés a zalai megyeszékhelyen – várhatóan 2023-tól, legalább 120 új munkahelyet teremt.

GY.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

 

Tartalom megosztása: