keresés a weboldalon

Elkészült (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkészült (Videó)

2021 október 13 - szerda
Elkészült az új szelektívhulladék-válogató Zalaegerszegen. A berendezés a 21. század legmodernebb elemeivel segíti a búslakpusztai lerakó és kezelő telep munkatársainak mindennapjait. A beruházás részeként épült egy 720 négyzetméter hasznos alapterületű raktár és bővítették a lerakót is.

A létesítményben eddig főleg kézzel válogatták a szemetet. A régi módszerrel 6-700 kilót tudtak óránként előkészíteni. Az automatikus rendszernek köszönhetően ez a teljesítmény több mint háromszorosára nő.

Horváth Márton ügyvezető, Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft.:

Bali József, a ZalaIspa vezérigazgatója kifejtette: a projekt lényege, hogy egy hosszútávon működő, komplex rendszert alakítsanak ki a megyében.

Bali József vezérigazgató, ZALAISPA Nonprofit Zrt.:

Az eseményen részt vett Vigh László, aki jelezte: a kormány fontosnak tartja a bolygó megóvását. Balaicz Zoltán polgármester arra emlékeztetett, hogy Zalaegerszeg közgyűlése 2019-ben fogadta el azt a környezetvédelmi programot, amely egy 18 pontból álló akciótervvel járul hozzá ehhez a szándékhoz.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A kommuniális hulladékok tárolását szolgáló depó betelt, ezért volt esedékes a bővítése. Ezt két hektár területen, 675 millió forint ráfordítással oldották meg, melyhez új csapadékvíz elvezető rendszert is építettek.

N.J./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: