keresés a weboldalon

1956-ra emlékeztek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

1956-ra emlékeztek (Videó)

2021 október 25 - hétfő
Több helyszínen is felidézték Zalaegerszegen az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit október 23-án. A szervezők a koszorúzásokra és a városi megemlékezésre egyaránt várták a résztvevőket.

A programsorozat szombaton a városi rendőrkapitányság előtti kopjafánál csendes főhajtással kezdődött. Ezt követően az Ady utcai ’56-os emlékműnél folytatódott a tiszteletadás.

Itt Pál Kriszti énekesnő, a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar, valamint a Zalai Táncegyüttes adott ünnepi műsort. A 65 évvel ezelőtt történteket Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos idézte fel. A politikus beszédében – többek között – 1956 máig tartó hatását hangsúlyozta.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos:

A rendezvényen részt vett Balaicz Zoltán. A polgármester az akkori, helyi történésekről szólva kiemelte: Zalaegerszegen október 26-án, a diákság tüntetésével kezdődtek a forradalmi események.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az emlékműnél a város nevében Balaicz Zoltán polgármester, Gecse Péter és Vadvári Tibor alpolgármesterek, illetve Kovács Gábor főjegyző és Sándor Erzsébet aljegyző helyezett el koszorút. Virágokkal fejezte ki tiszteletét több intézmény, civil szervezet és magánszemély is.

Sz.É./E.K.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: