keresés a weboldalon

Komplex fejlesztés indul (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Komplex fejlesztés indul (Videó)

2022 január 20 - csütörtök
Az országban egyedülálló, úgynevezett Felhő Campus megvalósításába kezdett a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja. A virtuális oktatótér létrehozása érdekében több együttműködési megállapodást is aláírtak a mai napon.

Egy virtuális világ, amelyhez bárhonnan, bármilyen eszközzel csatlakozni tudnak a hallgatók. Ez lesz a Felhő Campus, ahol a diákok a jövőben projekteket dolgozhatnak ki közösen, de videók, táblaképek, feladatok segítségével tudásukat is bővíthetik – mindezt a képességeiknek megfelelő ütemben.

dr. Németh István – főigazgató, Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ:

Vidra László – ügyvezető, Delta Systems Kft.:

A tanulók előrehaladását egy mesterséges intelligencia alapú program fogja figyelni, ami segítséget nyújt gyengeségeik leküzdésében. Ennek jelentőségét emelte ki beszédében Stumpf István, az egyetemi modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos.

Prof. dr. Stumpf István – egyetemi modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos, Miniszterelnökség:

 

Az egyetemi fejlesztés jól illeszkedik abba az innovációs, gazdasági ökoszisztémába, melynek kiépítése elindult Zalaegerszegen. A folyamatosan fejlődő egyetemi képzéstől magasan qualifikált munkaerőt remél beruházásaihoz a város.

Vigh László – országgyűlési képviselő:

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

2024-ig 165 milliárd forintos beruházással mintegy 2000 új munkahely jön létre Zalaegerszegen. A cégek pedig jól képzett informatikusokkal, mérnökökkel és közgazdászokkal szeretnék feltölteni az üres pozíciókat.

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: