Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Makovecz-kiállítás (Videó)

• Publikálva: 2022.02.01. 16:38

Zalaegerszegre érkezett a Makovecz utazó kiállítás. A digitális oszlopon fotók, tervrajzok, filmek és légifelvételek idézik Makovecz Imre, nemzetközi hírű építész páratlan életművét.

Makovecz-kiállítás

A magyar organikus építészet legnagyobb alakja, Makovecz Imre tíz éve hunyt el. Az évfordulóra a róla elnevezett alapítvány és a Magyar Nemzeti Múzeum hozta létre az utazó kiállítást, ami Budapest, Tata, Győr, Székesfehérvár és Szombathely után most Zalaegerszegen, a Dísz téren tekinthető meg. A kezdeményezés célja, hogy a Kossuth és Ybl Miklós-díjas magyar építész nevét minél többen megismerjék. Emellett ráirányítja a figyelmet arra, hogy annak, akit bővebben érdekel a munkássága, a budapesti Makovecz Arcíhvumba is érdemes ellátogatnia.

Fülöp Tibor, építész, Kós Károly Egyesülés tagja:

Makovecz Imrének élete utolsó éveiben Fülöp Tibor a munkatársa volt. A mester tevékenysége nemcsak rá, de a zalaegerszegi építészetre is hatott.

Bali Zoltán, alpolgármester, Zalaegerszeg:

A Makovecz Imre munkásságát bemutató gyűjtemény a Dísz téren két héten át tekinthető meg. Ezt követően többek között Kaposváron, Szekszárdon, Debrecenben, Kecskeméten és Veszprémben is megjelenik majd.

Gy.A./E.K.