keresés a weboldalon

Átadták a Korona Szalont (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Korona Szalont (Videó)

2022 május 05 - csütörtök
Megtartották a Korona Szalon ünnepélyes átadóját, ahol az 550 millió forintos beruházás részleteiről is tájékoztatták a megjelenteket. A Modern Városok Program városrehabilitációs elemében felújított újabb patinás épület az elmúlt korok Zalaegerszegére emlékeztet.

Besenczi Árpád Jászai Mari-díjas színművész a korabeli Zala megyei újságból idézett. Ezt követően Balaicz Zoltán polgármester múltidézésre invitálta a vendégeket. Mint elhangzott, az egykori Korona Szálló 1858-ban épült. Az elmúlt közel két évszázadban nagyon sok városi rendezvénynek adott otthont. Állaga mostanra jelentősen leromlott.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

1867 után Magyarország egy fejlődési spirálba került. Ezt az ilyen és ehhez hasonló épületek is jelzik. Ezek helyi állagmegóvása fontos az elöljárók számára.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

A jövőben – a városrehabilitációs program részeként – még több zalaegerszegi középület szépül meg. Legközelebb a Korona Szalon melletti létesítményt teszik rendbe, majd a szemben lévő, egykori Helyőrségi Klubot is megújítják. Ezt követi az 1887-es első, zalaegerszegi Városháza teljes renoválása. A program része még a csácsi kastély, az olai templom, valamint a Mérlegház helyreállítása és visszaépítése.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: