keresés a weboldalon

Üléseztek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Üléseztek (Videó)

2022 május 12 - csütörtök
Ülésezett Zalaegerszeg képviselőtestülete. A grémium tagjai ezúttal 37 napirendi pontot tárgyaltak. A döntésekről Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be.

Az egyik legfontosabb napirend a 2021-es zárszámadás elfogadása volt.  Amint a beszámolón elhangzott: az önkormányzat tavalyi költségvetése a vártnál jobban alakult.

Balaicz Zoltán, polgármester:

A közgyűlésen szó volt a településrendezési tervek módosításáról, illetve több kiemelt fejlesztési területté nyilvánítás is történt. Egy rendeletmódosításnak köszönhetően a magántulajdonban lévő műemléképületek felújítása előtt a jövőben nem lesz akadály. A testület elfogadta még az önkormányzati tulajdonban lévő cégek elmúlt évi beszámolóit és a 2022-es előzetes üzleti terveket, illetve a rendőrség 2021-es közbiztonsági és közlekedésbiztonsági beszámolóját. Tárgyaltak az Eötvös és a Gasparich utcát érintő parkolóbővítésről, valamint az Északi Ipari Park közműellátottságának fejlesztéséről.

Balaicz Zoltán, polgármester:

Balaicz Zoltán kiemelte a Zalaegerszeg első írásos említésének 775. évfordulója alkalmából tartandó programokat, így május 13-án, a város napján Czobor Mátyás polgármester szobrának avatását. Emellett felhívta a figyelmet a Göcseji Múzeum állandó tárlatának megnyitására, illetve a Gyermekkórus Fesztiválra.

Sz.É./P.B.

Tartalom megosztása: