keresés a weboldalon

Ünnepi közgyűlés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi közgyűlés (Videó)

2022 május 13 - péntek
1247-es, első írásos említésének 775. évfordulóját ünnepli Zalaegerszeg. Május 13-a, 1885. óta a város napja, ugyanis ekkor lett rendezett tanácsú a zalai megyeszékhely. A nap szentmisével és közös ökumenikus imádsággal kezdődött a Mária Magdolna Plébániatemplomban.

A program Kovács Károly, Zalaegerszeg első, 1885-ben megválasztott polgármesterének emlékkövénél, koszorúzással folytatódott. Ezután ünnepi közgyűlést tartottak a város Dísztermében, amin részt vett Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter itt úgy fogalmazott: a legnehezebb időkben is megmutatkozik a magyar közösség összetartó ereje, ami Zalaegerszegen példaértékű. Gulyás Gergely a gazdag kulturális, sport és gazdasági fejlődést méltatta. Mint mondta, a városnak és a ZalaZone Tesztpályának is köszönhetően Magyarország felkerült Európa gazdasági térképére.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter:

Régóta hagyomány, hogy a város napján kitüntetéseket adnak át. Posztomusz díszpolgári címet adományoztak néhai Czobor Mátyás, egykori polgármester részére. Pro Urbe Zalaegerszeg címet pedig két főorvos Szalontai Tibor, valamint Szalai Zoltán kapott, akik példamutató és magas színvonalú munkájukkal hozzájárultak a közösségi élet fejlődéséhez. A zalaegerszegiek összetartását és kitartását hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az ünnepségen elismerték még a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek elhivatottságát is. A program zárásaként Vigh László országgyűlési képviselő mondott beszédet, aki az elődökhöz méltó, áldozatos munkát emelte ki. Mint fogalmazott: ez mutatkozik meg Zalaegerszeg töretlen fejlődésében.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: