keresés a weboldalon

Leleplezték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Leleplezték (Videó)

2022 május 13 - péntek
Czobor Mátyás mellszobrának avatásával folytatódott a városnapi rendezvény. Az alkotást, amely Zalaegerszeg legtovább regnáló polgármesterét formázza, a Május 1. ligetben leplezték le.

Czobor Mátyás 18 éven keresztül vezette a települést. A csaknem 2 évtized alatt építették egyebek mellett a postapalotát, a vasútállomást, a tűzoltóság épületét, valamint a rendőrség székházát. Emellett ő álmodta meg az országszerte elismert Virágos Zalaegerszegért Programot. Minderre a szobor is emlékeztet.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Gyimesi Endre, Zalaegerszeg korábbi polgármestere beszédében kiemelte: noha számos nehézséggel kellett Czobor Mátyásnak szembenézni, sikerült megvalósítania jövőbe mutató terveit.

dr. Gyimesi Endre Zalaegerszeg díszpolgára:

A köszöntők után leleplezték Béres János szobrászművész alkotását, majd Balaicz Zoltán átadta a Czobor Mátyás emlékplaketteket. A volt városvezető életének kutatásáért és az időszak feltárásában végzett munkájáért díjazták: Gyimesi Endrét, Zalaegerszeg díszpolgárát, Béres Katalint, a Göcseji Múzeum főmuzeológusát, valamint Pintér Jánost, Czobor Mátyás oldalági leszármazottját. Zalaegerszeg köztereinek és parkjainak gondozásáért elismerésben részesült továbbá Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője.

N.J./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: