keresés a weboldalon

Megnyílt a Göcseji Múzeum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a Göcseji Múzeum (Videó)

2022 május 13 - péntek
Átadták a felújított Göcseji Múzeum épületét. A két milliárd forintból megszépült intézményben több állandó kiállítás is helyet kapott. Ezeket ma nyitották meg a nagyközönség előtt.

Elődeink élete címmel, új várostörténeti sétára invitál a múzeum. Emellett Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész, Fekete György belsőépítés- és iparművész, valamint Németh János keramikusművész állandó tárlata is helyet kapott.
Fontos a megyeszékhely számára a városrehabilitációs program – fogalmazott az eseményen Balaicz Zoltán polgármester. A Göcseji Múzeum, csakúgy, mint több épített örökség ugyanis ezáltal újulhatott meg. Vigh László országgyűlési képviselő beszédében kiemelte: a vezetők kötelessége azért tenni, hogy minden régi, történelmi épület megújuljon.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Az avatóünnepségen részt vett L. Simon László. A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója kiemelte: a kormányzat 2012-ben a megyei hatókörű múzeumokat visszaadta a városoknak.

L. Simon László, főigazgató, Magyar Nemzeti Múzeum:

Az utolsó kiállítást itt 2017-ben rendezték. Így nem kérdés, hogy a muzeológusok már nagyon várták, hogy újra benépesüljön az intézmény.

Kostyál László, igazgató, Göcseji Múzeum:

Az állandó kiállítások mellett a múzeum további kiemelt programokkal is készül. Az első időszaki kiállítást pedig július elején nyitják meg. 

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: