keresés a weboldalon

Helyére került a híd (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Helyére került a híd (Videó)

2022 május 16 - hétfő
Helyére emelték a kaszaházi kisvízi Zala-híd egyik legfőbb elemét. A beruházás a Zöld Zala-part nevű, kerékpárút-projektet egészíti ki. A csaknem 60 milliós, turisztikai célú fejlesztést a Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program támogatja.

Gondos előkészítést követően, daruval emelték helyére, a monolit vasbeton hídfőkre az úgynevezett felszerkezetet, azaz a hídtestet. Ennek szélessége 3 méter 75 centi, hossza 14 méter. A szakembereknek komoly kihívást jelentett a Kaszaházi-hídon a kerékpárosok közlekedésének biztosítása, ezért egy – még különlegesnek számító – megoldást választották.

Takácsné Czukker Szilvia, osztályvezető, ZMJV PH Műszaki Osztály:

Noha a kivitelező cég munkatapasztalata gazdag, ekkora hidat még ők sem építettek.

Pethő István, építésvezető Sprint Kft.:

A településrész számára fontos ez a fejlesztés, hiszen ezzel különválasztható a gyalogos, a kerékpáros és a közúti közlekedés.  A projekt egészével azonban nem csak az itt élők életminősége javul.

Németh Gábor, településrészi önkormányzati képviselő:

A híd mindkét szélén közel másfél méter magas, egyedi acélkorlát készül, melyek a vízszint emelkedésekor lehajthatók. Az északi oldalon pedig kerékpáros pihenőhely létesül. A Mindszenty tér- Zalaszentiván között épülő kerékpárút – melynek része a Kaszaházi kisvízi mederhíd – július végére készül el.

Sz.É./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: