Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Fazekas Gábort köszöntötték (Videó)

• Publikálva: 2022.06.15. 16:24

90. születésnapja alkalmából köszöntötték a Zalaegerszegért díjas Fazekas Gábort. A nyugalmazott szakközépiskolai igazgató részt vett a Dimitrov, későbbi nevén Széchenyi Építőipari Szakközépiskola megalapításában. Az intézményben 1969-1992-ig kiemelkedő szervező és irányító munkát végzett. Nevéhez fűződik a számítástechnikai oktatás bevezetése. Hosszú éveken át a TIT megyei alelnöki pozíciója mellett a zalai középiskolák igazgatói munkaközösségének vezetői teendőit is ellátta.

Fazekas Gábort köszöntötték

Visszaemlékezésekkel és kedves szavakkal éltették az egykori pályatársak és barátok a 90 éves Fazekas Gábort. A hajdani iskolaigazgatót - kiemelkedő munkájáért - a város 2017-ben Zalaegerszegért díjjal jutalmazta, ám ezt akkor - nagy ijedtséget okozva - nem tudta átvenni.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A polgármester fontosnak tartja, hogy személyesen is felköszöntse azokat a polgárokat, akik áldozatos munkájukkal segítették Zalaegerszeg fejlődését. Fazekas Gábor oktatásban betöltött szerepe vitathatatlan - fogalmazott beszédében Balaicz Zoltán. Ezt követően egy korábbi tanítványtól kapott levelet is felolvastak az ünnepeltnek, aki meghatottan hallgatta a méltató szavakat.

Fazekas Gábor:

Az ünnepség kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel folytatódott. Itt a családtagok is köszöntötték a jubiláló születésnapost.

Gy.A./F.M.

Fotó: Seres Péter