keresés a weboldalon

Egerszeg Búcsú (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszeg Búcsú (Videó)

2022 július 25 - hétfő
Huszonkettedik alkalommal várták Egerszeg Búcsúra vasárnap a kikapcsolódni vágyókat. A színes program-kavalkádot a város védőszentje, Mária Magdolna tiszteletére az Együtt Zalaegerszegért Egyesület szervezte. A helyszín ezúttal is a Skanzen, illetve a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum volt.

A hagyományoknak megfelelően délben a fatemplomban ökumenikus istentiszteletre várták a híveket. Ezt követően ki-ki találhatott kedvére való elfoglaltságot: mások mellett a pajta-galéria, a veteránautó -bemutató vagy a póni-fogat igazi kikapcsolódást ígért.

Tóth Abigél:

A szervezők szándéka ezúttal is a falusi búcsúk hangulatának felidézése volt.

dr. Kocsis Gyula, elnök, EZE:

A rendezvény a város támogatásával valósult meg. A polgármester köszöntőjében a szervező Együtt Zalaegerszegért Egyesület tevékenyégét méltatta.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az eseményen átadták az EZE díjait is. Emlékplakettet vehetett át Kummer Gyula, a város építészeti értékeinek dokumentálásáért, archiválásáért és helytörténeti ismeretterjesztő munkájáért, valamint a Király Zsiga-díjas Nagy Béla fafaragó Népi Iparművész a város népművészeti értékeinek gazdagításáért.

Kummer Gyula, mérnök-tanár:

Nagy Béla fafaragó Népi Iparművész:

A XXIII. Lokálpatrióta díjat Varjasi Gábornak ítélték az időskorúak közösségeit támogató kulturális, valamint a vakok hangoskönyvtára felolvasójaként komplett hangoskönyveket készítő munkája elismeréseként.

Varjasi Gábor, nyugállományú rendőrezredes:

A közönséget estig különböző táncegyüttesek műsora és könnyűzenei koncert szórakoztatta.

Sz.É./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: