keresés a weboldalon

Egyeztettek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyeztettek (Videó)

2022 július 28 - csütörtök
Zalaegerszeg és Zala megye Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónában betöltött szerepéről egyeztettek ma a Városházán. A találkozón részt vett Czunyiné Bertalan Judit, a zóna kormánybiztosa. Az eseményről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Az egyeztetés célja, hogy megalkossák azt a közös stratégiát, ami a város, és a megye számára egyaránt fontos az együttműködés szempontjából.  Ennek egyik kiindulópontja a „Zalaegerszeg 2030″ gazdaságfejlesztési stratégia, amit a közgyűlés korábban ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag elfogadott – emelte ki Balaicz Zoltán polgármester.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Az eseményen Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos jelezte: a zalai megyeszékhely a helyi terveket már megfogalmazta, ami jól illik az ország területfejlesztési stratégiájába. Közös cél, hogy a ciklus végére megalkossák a zónák gazdaságfejlesztési stratégiáit. A kormánybiztos úgy véli, Zalaegerszeg pozíciója erős.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, kormánybiztos, Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna:

A politikus előnyként értékelte, hogy ebben a zónában több hasonló térségi-gazdasági centrum található, ami egyben a régió fejlesztési lehetőségeit is jelenti. Most a legfőbb feladat ezek összehangolása. hangsúlyozta Czunyiné Bertalan Judit. A találkozón részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, aki a legjelentősebb zalaegerszegi fejlesztéseket ismertette.

Sz.É./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: