Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Újraindult a Senior Akadémia (Videó)

• Publikálva: 2022.09.22. 16:03

Újraindult - két év kihagyás után - a Senior Akadémia. A zalaegerszegi önkormányzat, az Idősügyi Tanács és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ közös rendezvényének első előadását teltház fogadta a felsőoktatási intézmény nagyelőadójában.

Újraindult a Senior Akadémia

Az egyetem egyik legsikeresebb programján 300 hallgatóval indul a félév. Ők összesen 4 kurzuson vehetnek részt, a tanterv szerint elméleti órák és szemináriumok váltják egymást.

Szatmári Bálintné:

Elmontné Tóth Ida:

Az önkormányzat és az Idősügyi Tanács nevében Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint fogalmazott, Zalaegerszegen fokozott figyelmet fordítanak az idősekre.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Az egyetem céljai közé tartozik, hogy a fiatalok mellett olyan korosztálynak is képzéseket biztosítson, akik számára - a hagyományos oktatás keretei között - már nincs lehetőség.

dr. Németh István főigazgató, Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ:

Ennek jegyében Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója tartott előadást az energia válság, az EU-s gazdasági változások és az orosz-ukrán háború összefüggéseiről. Az akadémia részletes programja megtalálható a Zalaegerszegi Egyetemi Központ honlapján.

N.J./P.B.

Fotó: Seres Péter