Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Felavatták (Videó)

• Publikálva: 2022.11.16. 14:39

Felavatták az AVL járműtechnikai fejlesztési központját Zalaegerszegen. A ZalaZONE tesztpálya melletti komplexum lehetővé teszi a tesztelési kapacitások bővítését, emellett több mint 150 alkalmazott számára nyújt biztos megélhetést.

Felavatták

Helmut List, az osztrák cég elnök-vezérigazgatója az ünnepségen méltatta a megyeszékhelyen kialakított high-tech környezetet, amely lehetővé teszi, hogy a legmagasabb szinten teszteljék a prototípusokat. Az AVL számára rendkívül fontos a hatékony együttműködés, melyről Palkovics László elmondta: Ausztria Magyarország kiemelkedő gazdasági partnere és ez a kapcsolat a jövőben tovább erősödik.

Prof. dr. Palkovics László miniszter, Technológiai és Ipari Minisztérium:

Vigh László országgyűlési képviselő Palkovics László szerepére hívta fel a figyelmet, majd megköszönte a leköszönő miniszter munkáját.

Vigh László országgyűlési képviselő:

Az együttműködés szerepét hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester is. Mint mondta, a tesztpálya köré települt gazdasági környezet minden zalaegerszegi életére hatással van.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A szónoklatok után az elöljárók átadták, majd megtekintették az új központot. Az 1340 négyzetméteres műhelyben - ahol elsősorban autonóm és vezetés - dinamikai kutatásokat végeznek - több mint 50 tesztjármű és prototípus számára van hely.

N.J./F.M.

Fotó: Seres Péter