keresés a weboldalon

ZEGinfó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

ZEGinfó (Videó)

2022 november 17 - csütörtök
23 napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviselő-testülete. A tanácskozáson hozott határozatokról Balaicz Zoltán polgármester számolt be a Zeginfón.

Balaicz Zoltán az állattartásról szóló rendelet módosításával kezdte a beszámolóját. Mint kifejtette, idén eddig 133 szökött állathoz és 249 tetemhez hívták az önkormányzat munkatársait. Ez a városnak 20 millió forintjába került. Ezért most a büntetési tételek emelésével kompenzálják ezeket a kiadásokat. A polgármester a Gébárti-tó környékét érintő fejlesztésekről elmondta: a nyugati és keleti ágon készülő új hidak telepítését elkezdték. A 427 millió forintból megújuló Fehér Hattyú büfével kapcsolatban szintén határoztak.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A grémium döntött az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérbeadásának díjáról, miszerint mostantól a garázsokért többet kell fizetni. A képviselők szavaztak a Hevesi Sándor Színház támogatásáról is. Noha az intézmény 2019-ben rekordévet zárt -11 ezer bérletes és 73 ezer látogató nézte az előadásokat – ezt követően a koronavírus, majd az energiaválság okozta bizonytalanság miatt jóval kevesebb bevételt könyveltek el.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A közgyűlés elfogadta a Településfejlesztési Operatív Programról szóló beszámolót. Ezzel kapcsolatban a polgármester jelezte: a következő időszakban 8 milliárd forint uniós támogatás áll a város rendelkezésére. A képviselőtestület zárt ülésen döntött a Zalaegerszegért-díjasokról. Az elismeréseket a 775 éves jubileum záróeseményén, várhatóan december 16-án adják át.

N.J./P.B.

Tartalom megosztása: