keresés a weboldalon

Továbbra is nyitva marad (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Továbbra is nyitva marad (Videó)

2023 január 16 - hétfő
Továbbra is nyitva marad a zalaegerszegi uszoda, mivel újabb állami támogatás érkezett a város számlájára. A részletekről ma tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Az európai energiaválság az önkormányzat költségvetésére is hatással van. Ez azt jelenti, hogy Idén 6,6 milliárd forinttal emelkedik a városban működő intézmények és cégek energiaköltsége. Pozitívum, hogy nyitva maradhat a Hevesi Sándor Színház, a Griff Bábszínház, valamint a Keresztury Városi Művelődési Központ és a József Attila Városi Könyvtár. Továbbra is zökkenőmentesen működnek a sportlétesítmények, a bölcsődék, az óvodák, valamint az orvosi rendelők. A polgármester kiemelte: a kiadások csökkentése érdekében folyamatosak az energetikai fejlesztések.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A legnagyobb ráfordítást a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda igényli. Ennek működtetésében Magyarország Kormánya segíti a várost. Az üzemeltetéshez most újabb 63,8 millió forintos állami támogatást kaptak. Ez a 2023-as év első negyedévére, azaz a január 1-től március 31-ig tartó időszakra vonatkozik.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A statisztikák szerint Európában évente 27 ezren fulladnak vízbe, többségében 5 és 15 év közötti gyermekek. Ezért is tűzték ki célul Zalaegerszegen, hogy 10 éves koráig minden gyermek tanuljon meg úszni. A városi tanuszoda ehhez nyújt hathatós segítséget.

Gy.A./B.P.

Tartalom megosztása: