Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Belül is megszépül a rendelőintézet (Videó)

• Publikálva: 2023.03.09. 17:47

Megkezdődött a Zala Megyei Szent Rafael Kórház rendelőintézetének belső felújítása. Az épület külsején tavaly nyáron láttak munkához a szakemberek, most ezzel párhuzamosan a járóbeteg szakrendelések is megszépülnek. A költségeket vissza nem térítendő európai uniós forrásból finanszírozza az intézmény.

Belül is megszépül a rendelőintézet

A munkások jelenleg a negyedik emeleten dolgoznak, akadálymentes vizesblokkot alakítanak ki. Valamennyi szinten épül hasonló. Dr. Gasztonyi Beáta, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója elmondta, a munkálatok ütemezetten, a betegellátás fenntartásával valósulnak meg. A szakrendeléseket szükség esetén másik épületben biztosítják, amelyről előzetesen tájékoztatják a lakosságot. 

A 284 millió forintos fejlesztés a rendelőket is érinti. Ezekben megújul a padozat, a világítás, újra festik a falakat, és modern eszközöket szereznek be. Balaicz Zoltán polgármester úgy fogalmazott, 21. századi körülmények jönnek létre a rendelőintézetben, amit régóta szorgalmazott már a lakosság.

Vigh László országgyűlési képviselő arról számolt be, hogy évek óta folyamatos a kórház fejlesztése. Az elmúlt időszakban mintegy 9 milliárd forint értékben valósultak meg beruházások, melyet szeretnének tovább folytatni. 

A mostani felújítások őszre befejeződnek. Közben elindul a diagnosztikai tömb átépítése, amire ugyancsak régóta várnak a dolgozók és a betegek.

F.M./I.G.

Fotó: Seres Péter