keresés a weboldalon

Újjászületik a ruhagyár épülete (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újjászületik a ruhagyár épülete (Videó)

2023 március 13 - hétfő
Újjászületik a volt ZA-KO, azaz a ruhagyár épületegyüttese és közvetlen környezete. Itt lakásokat, üzleteket és közösségi tereket alakítanak ki. A zalaegerszegi, egykori ruhagyár rehabilitációját már elkezdték a szakemberek.

1951-ben kezdte meg működését a ruhagyár Zalaegerszegen. Ebben az intézményben többezer ember dolgozott, akik a hazai gyártás mellett nemzetközi megrendeléseket is teljesítettek. A létesítmény a rendszerváltást követően osztrák tulajdonba került, majd 2003-ban csődbe ment és végleg bezárta kapuit. Ezzel a mostani beruházással 20 éve fennálló probléma oldódik meg a zalai vármegyeszékhelyen – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.

Az önkormányzat több, mint 100 millió forint értékben rendbe teszi a környező területeket, járdákat, útkapcsolatokat, valamint a különböző közműcsatlakozásokat a Kovács Károly Városépítő Program támogatásával.

A hangulatos, ligetes lakóparkot modern gépészeti rendszerrel látják el. A lakásokat – a tervek szerint – 2024-től folyamatosan adják át.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: