keresés a weboldalon

Végeztek a rekonstrukcióval (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Végeztek a rekonstrukcióval (Videó)

2023 augusztus 11 - péntek
Elkészült a szennyvízcsatorna kiváltás, valamint ezt követően az érintett nyomvonalon az útszakasz félpályás felújítása a Jancsó Benedek utcában. A vízminőség javítása érdekében 2019-ben több projektet is indítottak a városrészben. Ennek egyik eleme a most átadott beruházás. A részletekről Németh Gábor önkormányzati képviselő és Szak Tibor – út- és közműépítési csoportvezető tájékoztattak.

Több, mint 20 éves csövek voltak korábban ezen a szakaszon, melyek nagy része magánterületen húzódott. Ez sokszor nehézséget okozott a karbantartásoknál, ezért kiemelten fontos volt, hogy az új infrastruktúrát már közterületen építsék ki.

A nyomvonal mentén a munkálatok után az önkormányzat csaknem 800 méteren rakta rendbe az útburkolatot. Az átfogó beruházás költségeit abból a KEHOP pályázatból finanszírozták, melynek részeként városszerte 28 helyszínen fejlesztik az ivó- és szennyvízhálózatot. A rekonstrúkció költsége több, mint 55 millió forint volt.

Az önkormányzati képviselő hozzátette: a Vasút utcában – ugyanennek a pályázatnak köszönhetően – lesznek még kisebb munkálatok. Emellett a kerékpárutak és járdák környezetének szépítése és a játszóterek fejlesztése egyaránt a tervek között szerepel.

N.J./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: