Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Elindult az "Úszó Nemzet Program" Zalaegerszegen is (Videó)

• Publikálva: 2023.09.15. 19:12

Elindult az „Úszó Nemzet Program” Zalaegerszegen. Ez a Magyar Úszó Szövetség szakmai irányításával zajlik. Az országban eddig 42 település akkreditált uszodájában több, mint 42 ezer gyermek tanul úszni felkészített oktatók segítségével. A héten a zalaegerszegi kisgyermekek is bekapcsolódtak a programba.

Elindult az "Úszó Nemzet Program" Zalaegerszegen is

A kicsiket szakszerű és új buszokkal szállítják a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszodához. Itt szakképzett úszásoktató fogadja őket. Az óvodások és kisiskolások felszerelését is biztosítja ez a projekt. Így mindenki egyenrangú feltételekkel indul. Zalaegerszegen 18 intézmény – 11 óvoda és 7 általános iskola 818 gyermeke – csatlakozott.

Másfél évvel ezelőtt adták át a komplex Zalaegerszegi Sport- és Tanuszodát. A gyermekek úszásoktatását a tankerület jóvoltából eddig is támogatták, ám most bővült az úszni tanuló gyermekek köre.

A program legfőbb célja, hogy a fiatalok számára egy biztonságos és technikailag helyes úszástudást biztosítsanak. A városban felkészült szakmai stáb foglalkozik a legkisebbekkel.

Fotó: Katona Tibor