keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2023 április 25 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

26 napirendi pontot tárgyalt áprilisi ülésén Zalaegerszeg képviselőtestülete. A legfontosabbakat ismertette a keddi Egerszegi Estékben Balaicz Zoltán. Beszámolt a polgármester – egyebek mellett – a költségvetés első negyedévi módosításáról, támogatási összegek emeléséről, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának létrehozásáról, valamint az idei díszpolgári és Pro Urbe kitüntetések odaítéléséről.
bővebben
2023 április 25 - kedd

Jubileumi ünnepség (Videó)

50 éves a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete. Ebből az alkalomból jubileumi ünnepséget szerveztek, melyen részt vett Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is. A rendezvény résztvevőit Berta László a helyi szervezet elnöke és alelnöke, Csanádi Ágnes köszöntötte.
bővebben
2023 április 24 - hétfő

Bővül a szálláslehetőségek köre Zalaegerszegen (Videó)

Megújult és új funkciót kapott az egykori zalaegerszegi Venatus Szórakoztató Sport- és Szabadidőközpont. Az épületet átalakították és 43 szobás szálláshelyként várja a vendégeket.
bővebben
2023 április 24 - hétfő

Harminc éve szolgálatban – Jubileumot ünnepelt a botfai polgárőr egyesület (Videó)

A helyi közösségi házban ünnepelte alapításának harmincéves jubileumát a Botfa városrészi Polgárőr Egyesület. Kiemelkedő munkájukat Balaicz Zoltán polgármester oklevéllel ismerte el.
bővebben
2023 április 21 - péntek

Zajlik a munka (Videó)

Zajlik a zalaegerszegi víziközmű átfogó rekonstrukciója. A város és a szolgáltató vezetése a projekt jelenlegi helyzetéről, az elért eredményekről és a hátralévő munkáról a Korona Szalonban tájékoztatott.
bővebben
2023 április 21 - péntek

Palántafesztivál tartottak (Videó)

Első alkalommal rendeztek Palántafesztivált Zalaegerszegen. Az eseményre közel 20 helyi és környékbeli kistermelő hozta el palántáit. A vásárlók a jó minőségű növényeken túl szakmai tanácsokat is kaptak.
bővebben
2023 április 21 - péntek

A bölcsődék napját ünnepelték Zalaegerszegen (Videó)

Megtartották a bölcsődék napi ünnepséget Zalaegerszegen, a Városházán. Az eseményen arra is emlékeztek, hogy 171 éve ezen a napon nyitotta meg kapuit az első ilyen típusú oktatási-nevelési intézmény Magyarországon.
bővebben
2023 április 20 - csütörtök

ZEGINFO - a közgyűlés döntéseiről tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester (Videó)

Ülést tartott ma Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Képviselő-testülete. A grémium ezúttal 26 napirendi pontot tárgyalt. A döntéseket Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón összegezte.
bővebben
2023 április 20 - csütörtök

Folytatódott a Senior Akadémia (Videó)

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában a résztvevők ezúttal a polgármesteri évértékelő mellett egy, a különleges növények magyarországi termesztésének lehetőségeiről szóló előadást hallgathattak meg.
bővebben
2023 április 19 - szerda

Elkezdődött a Zalaegerszegi Városi Diáknapok rendezvénysorozata (Videó)

A Fiatalok Hetének részeként ma délelőtt a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat tartott közgyűlést. Döntéseikről később sajtótájékoztatón számoltak be.
bővebben
2023 április 18 - kedd

Csomaglogisztikai üzemet adtak át Zalaegerszegen (Videó)

Átadták a Magyar Posta csomaglogisztikai üzemét Zalaegerszegen. A beruházás eredményeként a 21. század elvárásainak megfelelő, versenyképes és digitalizált csarnok épült.
bővebben
2023 április 18 - kedd

Színházi olimpia – Báb- és utcaszínházi produkciók Zalaegerszegen (Videó)

Magyarország rendezi meg a 10. Színházi Olimpiát, melynek részeként a zalai vármegyeszékhelyen csaknem negyven báb- és utcaszínházi produkciót láthat a közönség – jelentették be a Városházán tartott programismertető sajtótájékoztatón.
bővebben
2023 április 18 - kedd

Megújult az Iskola utca (Videó)

Az Öveges József Általános Iskolát, valamint az óvodát kiszolgáló út a Kovács Károly Városépítő Programnak köszönhetően, mintegy 77,5 millió forintból készült el.
bővebben
2023 április 14 - péntek

Kezdődik a LED-program (Videó)

Április 15-től lehet jelentkezni a lakossági LED-csere programra, melynek keretében a zalaegerszegiek ingyenesen juthatnak energiatakarékos izzókhoz – jelentették be a városházán tartott sajtótájékoztatón.
bővebben
2023 április 14 - péntek

Rekordszámú cikk (Videó)

Rekordszámú cikk érkezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra. A 2022/2023-as évad lezárult, az ünnepélyes eredményhirdetést ma tartották a Városházán.
bővebben
2023 április 13 - csütörtök

Aláírták (Videó)

A jövőben is névadó szponzorként támogatja a TRIÓ Egerszeg Kft. a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Clubot. Az erről szóló szerződést ma írták alá az Alsóerdei Sport- és Élményparkban.
bővebben
2023 április 12 - szerda

Szalay Annamária emléke előtt tisztelegtek (Videó)

Szalay Annamáriára emlékeztek – halálának 10. évfordulóján – szülővárosában, Zalaegerszegen. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács egykori elnöke, önkormányzati- és országgyűlési képviselő kiemelkedő személyiségét és tetteit politikustársai, kollégái, barátai elevenítették fel.
bővebben
2023 április 11 - kedd

Elkezdődik a Fiatalok Hete (Videó)

Az egyetemi napokkal április 17-én indul a Fiatalok hete című programsorozat. A hét második felében a tizedik zalaegerszegi városi diáknapokat rendezik meg. A felsőoktatási intézményekben gazdasági, műszaki és informatikai előadásokkal, valamint sport- és szabadidős programokkal szólítják meg a diákokat.
bővebben
2023 április 11 - kedd

Zajlik az ívóvízvezeték-rekonstrukció a Szent László utcában

Felújítják az ivóvízvezetéket a Szent László utcában.

bővebben
2023 április 11 - kedd

100 új fa a Gébárti-tónál

Újabb 100 fát telepítettek Zalaegerszegen. A Zrinszki és a Flex alapítványok jóvoltából most a Gébárti-tónál ültettek őshonos növényeket.

Kocsányos tölgy, hegyijuhar és vadcseresznyefa ékesíti a tó melletti sétányt. A 4 millió forintot meghaladó támogatást a Flex Alapítvány finanszírozta. Mint Bajor László regionális HR igazgató fogalmazott: a fenntarthatóság és a klímavédelem egyaránt fontos a cég számára. A növényeket a Zrinszki Alapítvány önkéntesei ültették el. Zrinszki Mónika rámutatott: szervezetük legfőbb feladata az értékteremtés. A kuratóriumi elnök külön megköszönte az önkéntesek áldozatos munkáját.

bővebben
2023 április 05 - szerda

100 új fa a Gébárti-tónál (Videó)

Újabb 100 fát telepítettek Zalaegerszegen. A Zrinszki és a Flex alapítványok jóvoltából most a Gébárti-tónál ültettek őshonos növényeket.
bővebben
2023 április 04 - kedd

Zajlik az ívóvízvezeték-rekonstrukció a Szent László utcában (Videó)

Felújítják az ivóvízvezetéket a Szent László utcában. A 110 méteres szakasz korszerűsítésének költségeit a Kovács Károly Városépítő Program részeként, állami forrásból finanszírozzák – közölték a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
bővebben
2023 április 04 - kedd

Munkálatok a Püspöki Grácián utcában (Videó)

Megkezdődött a szennyvízvezeték-rekonstrukció a Püspöki Grácián utcában. A 460 méternyi szakaszt érintő beruházásra közel 44 millió forintot fordítanak – jelentették be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
bővebben
2023 április 03 - hétfő

Mától bérelhetők az elektromos rollerek (Videó)

A szolgáltatás célja a környezettudatosság népszerűsítése mellett a gépjárműforgalom kiváltása. Ennek érdekében városszerte 43 pontot jelölt ki az önkormányzat és az üzemeltető cég, ahol összesen 100 eszköz várja használóit.
bővebben
2023 március 30 - csütörtök

Megújult a Pózva utca (Videó)

A településrészen már régóta várt projekt részleteiről Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Németh Gábor önkormányzati képviselő tájékoztatta az újságírókat.
bővebben
2023 március 30 - csütörtök

Gazdag lesz a programkínálat (Videó)

Program- és tervismertető sajtótájékoztatót tartottak a Korona Szalonban. Az eseményen a Keresztury VMK-nak és intézményegységeinek kínálatáról esett szó, miközben több újdonságot is megosztottak az újságírókkal
bővebben
2023 március 28 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Balaicz Zoltán polgármester volt a vendége a Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című közéleti magazinjának. A műsorban a márciusi közgyűlés legfontosabb határozatairól tájékoztatott a városvezető.
bővebben
2023 március 28 - kedd

Hatvan éves a Ganz Technikum (Videó)

Alapításának hatvanadik évfordulóját ünnepelte a Ganz Ábrahám Technikum. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum legnagyobb intézménye a Hevesi Sándor Színházban tartott gálaműsort.
bővebben
2023 március 28 - kedd

Megemlékezés (Videó)

Ünnepséget tartottak II. Rákóczi Ferenc születésének 347. évfordulója alkalmából a Korona Szalonban. A Mindszenty gimnázium tanulói verssel és dalokkal emlékeztek a vezérlőfejedelemre, Töttő János tárogatójátékával pedig felidézte a 17-18. század hangulatát.
bővebben
2023 március 27 - hétfő

100 éves hölgyet köszöntöttek Zalaegerszegen (Videó)

100. születésnapja alkalmából köszöntötték Farkas Ernőné Sári nénit. A zalaegerszegi Gondviselés Házában élő idős asszonyt családja, az otthon lakói és a városvezetés is köszöntötte.
bővebben