keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2023 március 27 - hétfő

Új ultrahangos készülékkel gazdagodott a Neurológiai Osztály (Videó)

Új, korszerű ultrahangos készülékkel gazdagodott a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Neurológiai Osztálya. Az eszköz több, mint 33 millió forintba került. Ezt a fejlesztést a tavalyi Richter Egészségváros zalaegerszegi állomásán összegyűjtött 7,5 millió forintos bevételből, valamint az intézményt támogató Ispita Alapítvány segítségével valósították meg.
bővebben
2023 március 27 - hétfő

Tavaszköszöntő forgatag (Videó)

Tavaszköszöntő rendezvényt tartottak szombaton a Göcseji Falumúzeumban. A kikeleti forgatagon az évszakhoz kapcsolódó kerti munkákat ismerhették meg az érdeklődők. A szakmai bemutatók mellett felavatták a szabadtéri gyűjtemény legújabb létesítményét, a Zöld sziget öko-játszóteret.
bővebben
2023 március 24 - péntek

Gálaműsor a Petőfi-iskolában (Videó)

150 éves idén a Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Ennek alkalmából jubileumi rendezvénysorozatot szerveztek, melynek utolsó állomása egy gálaműsor és egy kötetbemutató volt.
bővebben
2023 március 24 - péntek

Évértékelő közgyűlést tartott a polgárőr egyesület (Videó)

Évértékelő közgyűlést tartott a 2007-ben alapított RENDÉRT Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület. Tavalyi tevékenységükről a szervezet elnöke számolt be, aki elmondta: tagjaik egész esztendőben komoly önkéntes munkát végeztek.
bővebben
2023 március 23 - csütörtök

Megszépül a Malom-tó (Videó)

Megszépül a kaszaházi Malom-tó környezete. Az elmúlt években a náddal benőtt területet Németh Gábor önkormányzati képviselő javaslatára teszik rendbe.
bővebben
2023 március 23 - csütörtök

ZegInfó - a legfrissebb döntésekről tájékoztatott a polgármester (Videó)

Közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott Balaicz Zoltán polgármester. Amint a városvezető ismertette: a testület ülésén 25 napirendet tárgyaltak.
bővebben
2023 március 20 - hétfő

Szennyvízcsatorna-bélelés a Kosztolányi utcában (Videó)

Csütörtökön befejeződik a szennyvízcsatorna-bélelés a Kosztolányi utcában. A beruházás a Modern Városok Program keretében tervezett 1,3 milliárd forint összköltségű közúthálózat-fejlesztés egyik eleme – jelentették be sajtótájékoztatón.
bővebben
2023 március 20 - hétfő

A városházán köszöntötték a kitüntetetteket (Videó)

Állami kitüntetett zalaegerszegieket köszöntöttek pénteken délután a Városházán. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából négy zalaegerszegi polgárt is díjaztak.
bővebben
2023 március 17 - péntek

Járdafelújítás Andráshidán (Videó)

Felújították a járdát a Novák Mihály utcában a Liget és a Gazdaság utca közötti szakaszon. A csaknem 40 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően 300 méter hosszan korszerűsítették a burkolatot. Emellett szegély épült és a vízelvezetőárkot is rendbetették.
bővebben
2023 március 16 - csütörtök

Köszönetet mondtak Kuszka Gabriellának

Kuszka Gabriellát köszöntötték kedden a Várásházán. A tolmács mai napig aktívan részt vesz a Zalaegerszegen élő ukrán menekültek nyelvi nehézségeinek leküzdésében.
bővebben
2023 március 15 - szerda

Megemlékezés a Csány téren (Videó)

A megemlékezők a fúvószenekar, a 47-es hagyományőrzők és a Zalai Táncegyüttes felvezetésével vonultak a városi ünnepség záró helyszínére. Csány László 1931-ben emelt szobránál dr. Vadvári Tibor mondott beszédet.
bővebben
2023 március 15 - szerda

Tisztelet a hősöknek (Videó)

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának tiszteletére tartottak megemlékezést Zalaegerszegen. A március 15-i események közös imádsággal kezdődtek a Mária Magdolna Plébániatemplomban, majd a Deák térre vonultak az ünneplők.
bővebben
2023 március 13 - hétfő

Újjászületik a ruhagyár épülete (Videó)

Újjászületik a volt ZA-KO, azaz a ruhagyár épületegyüttese és közvetlen környezete. Itt lakásokat, üzleteket és közösségi tereket alakítanak ki. A zalaegerszegi, egykori ruhagyár rehabilitációját már elkezdték a szakemberek.
bővebben
2023 március 13 - hétfő

Korszerűsítik a Gasparich utcai szennyvízhálózatot (Videó)

Szennyvízvezeték-rekonstrukciós munkák zajlanak a Gasparich utcában. A beruházást uniós KEHOP forrásból valósítják meg, s bruttó 140 millió forintba kerül. A korszerűsítés a 11-es és a 25–ös közötti háztömböket érinti.
bővebben
2023 március 13 - hétfő

A magyar sajtó napját ünnepelték (Videó)

Reggelivel köszöntötte az újságírókat Zalaegerszeg önkormányzata. Az eseményen a helyi média tevékenységét Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő méltatta.
bővebben
2023 március 09 - csütörtök

Belül is megszépül a rendelőintézet (Videó)

Megkezdődött a Zala Megyei Szent Rafael Kórház rendelőintézetének belső felújítása. Az épület külsején tavaly nyáron láttak munkához a szakemberek, most ezzel párhuzamosan a járóbeteg szakrendelések is megszépülnek. A költségeket vissza nem térítendő európai uniós forrásból finanszírozza az intézmény.
bővebben
2023 március 09 - csütörtök

Szennyvíz-rekonstrukció zajlik a Jókai és Arany János utcában (Videó)

A fejlesztés egy többütemű projekt részeként, uniós és saját forrásból valósul meg.
bővebben
2023 március 01 - szerda

Kihirdették a Tour de Hongrie útvonalát (Videó)

Zalaegerszeg lesz a 2023-as Tour de Hongrie második szakaszának az indulópontja. A 44. Magyar Kerékpáros Körverseny Szentgotthárdról rajtol és a 879 kilométeres távot követően Budapesten zárul – derült ki a programról tartott tájékoztatón.
bővebben
2023 február 28 - kedd

Rajtváros (Videó)

Zalaegerszeg lesz a 44. Tour de Hongrie szakaszindító helyszíne május 11-én – jelentették be az idei profi országúti kerékpárverseny nemzetközi sajtótájékoztatóján. Az esemény sporttörténeti és városimázsépítő szempontból egyaránt kiemelkedő jelentőségű.
bővebben
2023 február 27 - hétfő

A fűtést korszerűsítik (Videó)

Megkezdődött a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem fűtéskorszerűsítése. A beruházás eredményeként leválik az intézmény a szomszédos iskola kazánjáról és önálló, energiatakarékos rendszerrel gazdagodik.
bővebben
2023 február 27 - hétfő

Főhajtás a kommunista diktatúrák áldozatai előtt (Videó)

Megemlékeztek a kommunista diktatúrák áldozatairól az ezredfordulón felavatott Gulag-emlékműnél. Az Országgyűlés 2000-ben elfogadott határozatával minden év február 25-ét emléknappá nyilvánította. A megszálló szovjet hatóságok 1947-ben ezen a napon tartóztatták le és ítélték jogellenesen kényszerrabságra Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.
bővebben
2023 február 24 - péntek

Megújult az Erzsébethegyi út (Videó)

Mintegy 1 milliárd forintból megújult az Erzsébethegyi út közel 2,5 km-es szakasza. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházását állami forrásból finanszírozták.
bővebben
2023 február 23 - csütörtök

Átadták a díjakat (Videó)

A megyeszékhely 25 legnagyobb adózóját köszöntötte Balaicz Zoltán polgármester. Az ünnepségen átadták a Zalaegerszeg gazdaságfejlesztéséért, valamint a Sport mecénása díjakat is.
bővebben
2023 február 22 - szerda

Farsangi felvonulás (Videó)

Jótékonysági fánkvásárral és jelmezes felvonulással búcsúztatták a farsangi időszakot Zalaegerszegen. A megyeszékhelyiek már régóta várták ezt, ugyanis a városi ünnepséget a koronavírus miatt utoljára 2020-ban rendezték meg.
bővebben
2023 február 22 - szerda

Aláírták (Videó)

Aláírták a Zalaszám-ZAC névhasználó szponzori szerződését. Idén már közel két évtizede annak, hogy az atlétikai klubot egy helyi informatikai vállalkozás támogatja.
bővebben
2023 február 21 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Első idei közgyűlését tartotta múlt héten Zalaegerszeg képviselőtestülete. Elfogadták ezen a város 2023. évi költségvetését, döntöttek a lakossági LED csereprogram elindításáról, és jóváhagyták a helyi autóbuszmenetrend megújítását és díjtételeit. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott a keddi Egerszegi Estékben.
bővebben
2023 február 21 - kedd

Születésnapján köszöntötték (Videó)

Kilencvenedik születésnapján a városlakók nevében köszöntötte Szőcs Jánost Zalaegerszeg polgármestere. Kiemelkedő munkáját 2003-ban Pro-Urbe díjjal ismerte el a közgyűlés. A 2009-ben alapított ZTE Akadémia 2013 óta viseli a nevét.
bővebben
2023 február 20 - hétfő

Megújul a Rózsák tere (Videó)

Megújul a Rózsák tere, Zalaegerszegen. A parkot a Kovács Károly Városépítő Program keretében korszerűsítik. Az elöljárók a beruházással kapcsolatban a helyszínen tájékoztatták sajtót.
bővebben
2023 február 17 - péntek

Visszatérhetnek a tungsramosok (Videó)

Rendeződik hétfőtől az egykori Tungsram zalaegerszegi dolgozóinak sorsa. Egy tavaly decemberben alapított társaság, a Scintilla Fémalkatrészgyártó Kft. vette bérbe az Alsóerdei úti gyárat, ahol változatlan portfólióval indítják tevékenységüket. A jövőben a korábban elbocsátott 100 alkalmazott mindegyikére számítanak.
bővebben
2023 február 16 - csütörtök

Farsangra készül a város (Videó)

Több mint 700 jelmezes vonul fel húshagyó kedden 17 órától Zalaegerszeg belvárosában. A karneváli menethez a Széchenyi téren akár az indulás előtti percekben is csatlakozhatnak a maskarások.
bővebben