keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2022 október 24 - hétfő

Megemlékeztek (Videó)

Megemlékezést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából Andráshidán is, a Hősök kertjében. A településrészi önkormányzat és a művelődési ház közös rendezvényén elsőként a lélekharangot szólaltatták meg, majd az Öveges iskola végzős diákjai mutatták be műsorukat.
bővebben
2022 október 21 - péntek

Folyamatosan fejlődik (Videó)

Átadták a ZalaZone Kutatási- és Technológiai Központ új épületrészét. Az eseményen részt vett Palkovics László technológiai és ipari miniszter is, aki megtekintette a három éve folyamatosan fejlődő komplexum egyes elemeit.
bővebben
2022 október 20 - csütörtök

Lecserélték (Videó)

Lecserélték a városban működő parkolójegy automatákat. A Kovács Károly Városépítő Program keretében, 100 százalékos állami támogatással korszerű jegykiadókat szereltek fel.
bővebben
2022 október 20 - csütörtök

Zeginfó (Videó)

19 napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviselő-testülete. A tanácskozáson hozott határozatokról Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be.
bővebben
2022 október 19 - szerda

Nyitva maradnak (Videó)

Nyitva maradnak a zalaegerszegi sportlétesítmények – számolt be közösségi oldalán Balaicz Zoltán. A polgármester úgy fogalmazott: sikeres tárgyalásokat folytatott a sportért felelős államtitkárral, valamint több sportági szövetség vezetőjével, melynek eredményeként – a nehézségek ellenére is – folytatódhat a sportélet a városban.
bővebben
2022 október 14 - péntek

Díszokleveles pedagógusok (Videó)

Díszoklevéllel tüntették ki azokat a tanárokat és tanítókat, akik ötven évvel ezelőtt vagy korábban szerezték meg első diplomájukat. Az elismeréseket az idősek hónapjának kiemelt rendezvényén, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben nyújtották át.
bővebben
2022 október 13 - csütörtök

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulója alkalmából rendezendő városi programok

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulója alkalmából rendezendő városi programokra:
bővebben
2022 október 13 - csütörtök

Rekordot döntöttek (Videó)

Átadták az idei Vadpörkölt- és Borfesztivál főzőversenyén befolyt összeget. Az eseményhez idén a MA-HAL Országos Halfőző Verseny is csatlakozott. A kedvezményezett most a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény volt. A fesztiválon több rekord is megdőlt.
bővebben
2022 október 13 - csütörtök

Energetikai egyeztetések (Videó)

Nehéz helyzetbe hozza az önkormányzatokat az energiaválság, amire minden településen igyekeznek reagálni. Zalaegerszeg vezetése is folyamatos egyeztetéseket folytat, hogy az intézmények működtetését biztosítsa.
bővebben
2022 október 12 - szerda

Megalakultak (Videó)

Megválasztották az új Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzatot. A korábbiak megbízatása hamarosan lejár, így az új tisztségviselőkről ma délelőtt döntöttek. Szabó Levente diákpolgármesternek ismét bizalmat szavazott a többség, feladatainak hiánytalan ellátásában Mazzag Balázs és Tasnádi Fanni alpolgármesterek, valamint Kövesi Napsugár jegyző segítik.
bővebben
2022 október 12 - szerda

Páfrányok útján (Videó)

Befejeződött a Páfrányok útja elnevezésű turistaösvény kiépítése a csácsi és botfai városrészben. A kisgyermekes családok, baráti társaságok, illetve teljesítménytúrázók három nyomvonalon járhatják be a környéket. A tájékozódást eligazító és ismeretterjesztő táblák segítik. A turisztikai fejlesztésről a Hidegkúti-forrás megszépült környezetében tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2022 október 11 - kedd

Megalakult (Videó)

Megalakult a Zalaegerszegi Adományközpont Alapítvány. Az új szervezet létrejöttének körülményeit és célkitűzéseit ma sajtótájékoztatón ismertették. 
bővebben
2022 október 11 - kedd

Jubiláltak (Videó)

Alapításának hatvanéves jubileumát ünnepelte a Mikes óvoda, ahonnan az elmúlt évtizedek alatt 1900 kisgyermeket indítottak iskolába. Jelenleg négy – vegyes életkorú csoportban – száz óvodást nevelnek.
bővebben
2022 október 11 - kedd

Megnyitó és bemutató (Videó)

Kiállításmegnyitót és könyvbemutatót tartottak a Keresztury VMK-ban. A kettős esemény apropóját az adta, hogy Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész a közelmúltban ünnepelte 80. születésnapját.
bővebben
2022 október 10 - hétfő

Átadták (Videó)

Átadták és megáldották kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániánál épített új közösségi házat és altemplomot. A létesítménynek, – amely csaknem fél milliárd forint ráfordítással készült -, az elképzelések szerint fontos szerepe lesz a környéken élők mindennapjaiban.
bővebben
2022 október 10 - hétfő

Felszentelték (Videó)

Felszentelték a megújult Nagy Szent Teréz-templomot Bazitán. A leromlott állapotban lévő épület és környezetének rendbetételére 22 millió forintot fordítottak. A rekonstrukciót az állam 11 millió, az önkormányzat pedig 6 millió forinttal támogatta. A költségek finanszírozásához az egyház és a hívek is hozzájárultak.
bővebben
2022 október 07 - péntek

Felújították (Videó)

Közel 220 millió forint ráfordítással befejeződött a Zala-Müllex Kft. és a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. irodaházának teljes külső és belső felújítása. A költséget kormányzati támogatásból finanszírozták – jelentették be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
bővebben
2022 október 07 - péntek

Megtekintették (Videó)

Elkészült a keleti vízbázis ivóvízminőség-javítását és ellátását korszerűsítő beruházás. A városvezetők sajtóbejáráson tekintették meg a fejlesztést.
bővebben
2022 október 07 - péntek

Főhajtás (Videó)

Megemlékezést tartottak az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulóján a Csány szobornál. A kormány 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánította október 6-át. 1849-ben ezen a napon szenvedett vértanúhalált a szabadságharc tizenhárom honvédtisztje. A Zala megyei Csány László minisztert négy nappal később, Pesten végezték ki. Utolsó szavai ezek voltak: „Hazámért ezt is szívesen”.
bővebben
2022 október 06 - csütörtök

Konferenciát tartottak (Videó)

Konferenciát szervezett a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége Zalaegerszegen. A résztvevők az autózás jövőjéről és az aktuális problémák kezeléséről a ZalaZONE-ban értekeztek.
bővebben
2022 október 06 - csütörtök

Megújul (Videó)

Megújul a Püspöki Grácián utca burkolata. A Gárdonyi Géza és a Dózsa György utca között mintegy 165 méter hosszan dolgoznak a kivitelező szakemberei.
bővebben
2022 október 05 - szerda

Szülői összefogás (Videó)

Új tetőszerkezetet kapott a Kosztolányi úti tagóvoda két homokozója. A beruházás teljes mértékben a szülők összefogásának köszönhető. A fejlesztések évek óta folyamatosak a tagintézményben.
bővebben
2022 október 05 - szerda

Jubiláltak (Videó)

Az idősek hónapjában ünnepelte fennállásának harmincéves jubileumát a landorhegyi gondozóház. A korszerűen felszerelt, 21. századi elvárásoknak megfelelő intézményben 38 ember számára nyújtanak magas színvonalú, jó minőségű ellátást. Egy társadalomról az ad hű képet, hogy milyen odafigyeléssel támogatja a szépkorúakat – hangzott el a születésnap alkalmából szervezett programon.
bővebben
2022 október 04 - kedd

Boda László emléktúra (Videó)

Boda László emléktúrára várták ma a zalaegerszegieket a gyaloglás világnapja alkalmából. A komplex programmal a Zala Megyei Idősügyi Tanács néhai elnökének szellemiségét is felidézték.
bővebben
2022 október 03 - hétfő

Köszöntötték az időseket (Videó)

Október elseje az Idősek Világnapja. Ebből az alkalomból köszöntötte az „Életet az Éveknek” Zala Megyei Szervezete és a városi idősügyi tanács a szépkorúakat a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az ünnepségen több elismerést is átadtak.
bővebben
2022 október 03 - hétfő

Sószoba a Radnótiban (Videó)

Átadták az újonnan kialakított sószobát a Radnóti óvodában, ami egészségmegőrzési és gyógyító célokat szolgál. A hűvös, csapadékos őszi- téli időszakban ugrásszerűen megnő a náthás megbetegedések száma, ám a sóban gazdag levegő jótékony hatással van a légutakra.
bővebben
2022 szeptember 30 - péntek

Felújították a tornatermet (Videó)

Átadták a Liszt Ferenc Általános Iskola tornatermét, ami teljesen új belsőt kapott. Kicserélték a burkolatot és a lelátót, továbbá a szertárakat és a beltéri ajtókat is korszerűsítették. A hatvanhatmilliós beruházás a ZTE Röplabda Klubjának köszönhetően készült.
bővebben
2022 szeptember 30 - péntek

Innovációs napot tartottak (Videó)

Negyedik alkalommal rendeztek innovációs napot a zalaegerszegi járműipari tesztpályán. A program célja ezúttal is a ZalaZone-ban folyó kutatási eredmények bemutatása volt.
bővebben
2022 szeptember 29 - csütörtök

Donorokat köszöntöttek (Videó)

Ezerötszáz emberen segítettek azok a donorok, akik eddig ötszáz alkalommal nyújtották karjukat. Ma ismét segítő szándékkal keresték fel a zalaegerszegi intézményt, s egyben felhívták a figyelmet a véradás fontosságára. A jelmondat szerint ugyanis egy véradással három életet lehet megmenteni.
bővebben
2022 szeptember 28 - szerda

Szponzori megállapodás (Videó)

Szponzori megállapodást írt alá a Zalaegerszegi Vívó Egylet és a Z-service Kft. Céljuk, hogy a támogatások által a nehéz körülmények ellenére is biztos legyen az egyesület működése.
bővebben