keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2022 szeptember 27 - kedd

Az energia-áremelkedés hatásai (Videó)

Takarékoskodni már most szükséges, ám az óvatos gazdálkodásnak és a több évre kötött energiaszerződéseknek köszönhetően idén – más városokkal ellentétben – még nem kell jelentős korlátozásokra számítani Zalaegerszegen. Erről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott, hozzátéve, hogy 2023-ban már jelentős energia-áremelkedés lesz a zalai megyeszékhelyen is.
bővebben
2022 szeptember 27 - kedd

Átfogó fejlesztés (Videó)

Szenny-, és ivóvízhálózat-fejlesztésre nyert támogatást Zalaegerszeg önkormányzata, valamint a Zalavíz Zrt. Ennek célja a hatékonyságnövelés, így a szolgáltató csaknem 60 millió forintot spórolhat majd évente az energiaköltségeken.
bővebben
2022 szeptember 26 - hétfő

Szennyvízvezeték rekonstrukció a Kabók utcában (Videó)

Látványos szakaszához érkezett a szennyvízvezeték rekonstrukció a Kabók Lajos utcában. Az elavult, 25 éves betoncsatornát közel 530 méteren PVC-re cserélték, melynek lényegesen jobb a vízszállító képessége. A beruházás költsége maghaladta a 36 millió forintot.
bővebben
2022 szeptember 26 - hétfő

Megújult a Vizslapark (Videó)

Befejeződött Zalaegerszeg legnagyobb belvárosi parkjának korszerűsítése. A projekt öt év alatt valósult meg, melynek zárásaként szombaton délelőtt egy vendéglátóhelyet is magába foglaló pavilont avattak fel.
bővebben
2022 szeptember 22 - csütörtök

Újraindult a Senior Akadémia (Videó)

Újraindult – két év kihagyás után – a Senior Akadémia. A zalaegerszegi önkormányzat, az Idősügyi Tanács és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ közös rendezvényének első előadását teltház fogadta a felsőoktatási intézmény nagyelőadójában.
bővebben
2022 szeptember 22 - csütörtök

Megújult a járda (Videó)

Felújították a zalabesenyői Szövetkezet utca rossz állapotú járdáját. A településrész megközelítését biztosító útszakaszon nagy a forgalom, így a leromlott burkolat cseréje időszerű volt.
bővebben
2022 szeptember 21 - szerda

Konferenciát tartottak (Videó)

Különleges témát választott a Zala Megyei Levéltár mai konferenciájának vezérfonalaként. A szakemberek ezúttal a zalaegerszegi vendéglátás 18-20. századi történetét tekintették át. Mindezt rengeteg képpel és más különlegességgel tették érdekesebbé.
bővebben
2022 szeptember 20 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A keddi Egerszegi Estékbe Balaicz Zoltán érkezett. Beszámolt Zalaegerszeg polgármestere a múlt csütörtöki közgyűlés legfontosabb döntéseiről, köztük a városi költségvetés alakulásáról, a Gébárti szabadtéri termálstrand újbóli önkormányzati kézbe kerüléséről, és a 2021-27-es TOP Plusz program várható beruházásairól. Emellett kitért arra is, milyen intézkedések várhatók Zalaegerszegen a magas energiaárak következtében.
bővebben
2022 szeptember 20 - kedd

Felújították az Űrhajós Utcai Óvodát (Videó)

Megújult az Űrhajós Utcai Óvoda. Az intézmény alapítványa, civil vállalkozók és az önkormányzat összefogásának köszönhetően korszerűsítették a folyosót, az itt dolgozók öltözőjét, valamint a vizesblokkot.
bővebben
2022 szeptember 20 - kedd

Megújult (Videó)

Megújul a pózvai városrészben az ívóvíz- és a szennyvízrendszer, melynek összköltsége eléri a 13 millió Ft-ot, melynek 70 százalékát uniós forrásból finanszírozták. Az önrészt a város biztosította – jelentették be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
bővebben
2022 szeptember 20 - kedd

Páterdombi búcsú (Videó)

Szentmisével nyitották vasárnap délelőtt a páterdombi búcsút. A helybelieket és a vendégeket Délután az ONCSA-keresztnél várták, akik kulturális produkciókból és különböző szórakozási lehetőségekből válogathattak.
bővebben
2022 szeptember 19 - hétfő

Megtekintették (Videó)

A tervek szerint halad a Szent Család Óvoda felújítása. Az első ütem elkészült, így a gyerekek már az új termekben kezdhették a tanévet. A kormány, a város és az egyház összefogásának köszönhető beruházás várhatóan 2023 szeptemberére teljesen elkészül.
bővebben
2022 szeptember 19 - hétfő

Hamarosan elkészül (Videó)

Hamarosan végez a kivitelező a Szenterzsébethegyi út felújításával. A több mint 2 km-es szakaszt 971 millió forintból hozzák rendbe. A munkálatokat sajtóbejáráson tekintették meg a város vezetői.
bővebben
2022 szeptember 19 - hétfő

Átadták (Videó)

Átadták a 2,3 millió forint ráfordítással, elsősorban idősek számára kialakított edzőpályát a Landorhegyen. A sajtóbejáráson elmondták: az önkormányzat az intézményi felújítások, utak, járdák és parkolók fejlesztése mellett a közösségi terek korszerűsítésére is kiemelt figyelmet fordít.
bővebben
2022 szeptember 16 - péntek

Új irodaépület (Videó)

Átadták a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya új irodaépületét. A 750 millió forintos beruházás egy újabb mérföldkő a világszínvonalú létesítmény életében. A kutatás-fejlesztési komplexumot ezentúl innen irányítják a szakemberek.
bővebben
2022 szeptember 16 - péntek

Zeginfó (Videó)

31 napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviselő-testülete. A tanácskozáson hozott határozatokról Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón, az úgynevezett Zeginfón számolt be.
bővebben
2022 szeptember 14 - szerda

Felszámolják a belvárosi varjúkolóniákat (Videó)

Eltávolítják a vetési varjak fészkeit a belváros több pontján. Az elmúlt években a madarak hangja és az általuk okozott szennyeződés miatt sok lakó panaszkodott az önkormányzatnál. A szakemberek természetvédelmi hatósági engedély alapján – faápolási munkálatok elvégzésével összekötve – megkezdték a fák mentesítését.
bővebben
2022 szeptember 14 - szerda

Ismét lesz idősek hónapja (Videó)

Ismét lesz idősek hónapja Zalaegerszegen. Az immár hagyományos rendezvénysorozat szeptemberben kezdődik és október 25-ig tart. A Városi Idősügyi Tanács, valamint az önkormányzat által szervezett programkavalkád részleteit sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2022 szeptember 13 - kedd

Kerékpáros fejlesztés (Videó)

Közel 4,5 km-es szakasszal gyarapodott Zalaegerszeg kerékpárúthálózata. A Zöld-Zala-Part projekt beruházása a belvárost köti össze Zalaszentivánnal. A fejlesztés 600 millió forintból valósult meg.
bővebben
2022 szeptember 13 - kedd

Egyetemi kutatóközpontot adtak át (Videó)

Átadták a Széchenyi István Egyetem Inkubációs és Szállásépületeit a ZalaZone Járműipari Tesztpálya szomszédságában.
bővebben
2022 szeptember 12 - hétfő

Letették az alapkövet (Videó)

Letették a magyarországi Bosch-csoport kutató-fejlesztő és tesztelő központjának alapkövét Zalaegerszegen. Az új kampuszon a jövő autóipari technológiáival több, mint 200-an foglalkoznak majd.
bővebben
2022 szeptember 09 - péntek

Felújították a járdát a Batsányi utcában (Videó)

Megújult a járda a Batsányi utcában. A Jókai Mór és a Dózsa György utcák közötti kétszer 127 méteres szakasz burkolatát, mintegy 30 millió forintból korszerűsítették. Ezt sajtóbejáráson mutatták be az újságíróknak.
bővebben
2022 szeptember 09 - péntek

„A borsó meg a héja” – jubileumi tárlat (Videó)

„A borsó meg a héja”. Ez a címe annak a tárlatnak, mely a Keresztury VMK-ban látható. A kiállítás a Zala Megyei Népművészeti Egyesületben és a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban működő szakkörök, csoportok tevékenységébe enged bepillantást.
bővebben
2022 szeptember 08 - csütörtök

Nemzetközi sportnap (Videó)

Sportnapot szervezett a Zala Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete az Alsóerdei Sport- és Élményparkban. A rendezvényhez csatlakozott a civilek szlovén testvérszervezete is. A nemzetközi vetélkedőn három mozgásformában tették próbára magukat a résztvevők.
bővebben
2022 szeptember 07 - szerda

Kétkeréken Zalaegerszegen (Videó)

Befejeződött a kerékpárút fejlesztése a Zala mentén és Gébárton. A Területi Operatív Program keretében megvalósult projektet workshopon mutatták be. Zalaegerszeg alpolgármestere az eddigi beruházásokról és a jövőt érintő tervekről is beszámolt.
bővebben
2022 szeptember 07 - szerda

Programok a Korona Szalonban (Videó)

Nívós programokkal várja vendégeit a Korona Szalon. Az 1858-ban épült, s nemrégiben, a Modern Városok Program keretében felújított Korona Szálló a város egyik ékessége lett. A következő hónapokra tervezett eseményekről sajtótájékoztatón számoltak be.
bővebben
2022 szeptember 06 - kedd

Ismét lesz „Mustra” (Videó)

Ismét megrendezik Zalaegerszegen a „Mustra Borfolyam” programot. Szeptember 8-a és 10-e között hét vendéglátóipari egység finom nedűket, igényes zenét és egységáras ételeket kínál. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2022 szeptember 06 - kedd

Fesztiváloztak (Videó)

Új helyszínen, a Windoor Sport- és Szabadidő Központban rendezték meg idén a kaszaházi fesztivált. A szervezők sokszínű, változatos programmal készültek. A családokat a Kalimpa Színház előadásával, kutyás bemutatóval, illetve régi és új idők játékaival várták. A felnőttek labdarugó bajnokságra, a gyermekek pedig menetleveles vetélkedésre is benevezhettek.
bővebben
2022 szeptember 05 - hétfő

Felújítják (Videó)

Felújítják a Zala Megyei Szent Rafael Kórház rendelőintézetét. A csaknem 50 éves épületen egyebek mellett kicserélik az összes ablakot, majd leszigetelik a tetőt és a homlokzatot.
bővebben
2022 szeptember 05 - hétfő

Játszóteret avattak (Videó)

Felépítették az első játszóteret Bazitán, amit a hétvégén avattak fel. A fejlesztés, – mellyel az itt élő gyermekek régi vágya teljesült -, 11 milliós önkormányzati forrásból valósult meg. A Kalimpa Színház mesekoncerttel érkezett, az óvodások pedig műsorral készültek az ünnepségre.
bővebben