keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2007 február 08 - csütörtök

Szatírt is fogtak

A tavalyi esztendőben szintén roppant hasznos munkát végeztek a zalaegerszegi polgárőrök, akik számos alkalommal akadályoztak meg bűncselekményeket, füleltek le körözött személyeket, és gépkocsikat, sőt még egy szatír elfogásában is közreműködtek. A 2006-os esztendő eredményeiről Donáczy Dezső, a Zalaegerszegért Bűnmegelőzési és Közlekedési Egyesület elnöke számolt be lapunknak.
bővebben
2007 február 08 - csütörtök

Mire kell egy öreg autó?

Szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott, és szilárd közbiztonság jellemezte Zalaegerszeget az elmúlt esztendőben. 2006-ban sem történtek közvéleményt felkavaró, azt tartósan foglalkoztató bűncselekmények, illetve bűncselekmény-sorozatok, hangsúlyozta Kámán János, a város rendőrkapitánya azon a sajtótájékoztatón, melyen a zalaegerszegi egyenruhások tavalyi munkáját értékelték.
bővebben
2007 február 08 - csütörtök

A továbbjutás már eldőlt

Zalakerámia ZTE – Debreceni Vadkakasok 104-43 ( 31-19, 30-9, 25-7, 18-8 )Zalaegerszeg, 400 néző. Jv.: Forrai, Farkas, Pestality. Magyar Kupa férfi kosárlabda-mérkőzés a 8 legjobb közé jutásért, első mérkőzés.ZTE: Miskovics (7/3), Simon (11), Kováts (4), Bell (19/3), Keresztes (4). Csere: Tóth Á. (29), Hoffmann (8/3), Baki (2), Gáspár (4), Vertetics (4), Stárics (12). Vezetőedző: Nikola Lazics.
bővebben
2007 február 07 - szerda

Kokain a borotvásflakonban

A minap egy szervezett akció keretében jelentős mennyiségű kokaint sikerült lefülelniük a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársainak. A rendelkezésre álló adatok szerint a kábítószer Bécsen keresztül Mexikóból érkezett hazánkba, s feltehetően itt értékesítették volna.
bővebben
2007 február 07 - szerda

Veszélyben a fiatalok

Zala megyéből is egyre nagyobb számú influenzaszerű megbetegedésről érkezik jelentés, sőt Zalaegerszegen már azonosították is az influenza A-vírust.
bővebben
2007 február 07 - szerda

Az év tourinformátora

Budapesten, a Művészetek Palotájában vehette át a közelmúltban „Az év tourinformátora” kitüntető címet Pereszteginé Szabó Júlia a Zalaegerszegi és Zala Megyei Tourinform és Marketing Iroda vezetője. Ebből az alkalomból Gyutai Csaba alpolgármester és Török Zoltán, a kulturális bizottság elnöke köszöntötte a szakembert a polgármesteri hivatalban.
bővebben
2007 február 06 - kedd

Óv a Zalakerámia ZTE

Az elmúlt hétvégén kétpontos vereséget szenvedett a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapata az Atomerőműtől.
bővebben
2007 február 06 - kedd

Sikerkönyvek fillérekért

A 2007-es esztendőben is számos érdekes programmal várja az érdeklődőket a József Attila Városi Könyvtár, de a korábban nagy népszerűségnek örvendő rendezvények ugyancsak folytatódnak az idén. A részletekről Nitsch Erzsébet, a könyvtár igazgatóhelyettese, valamint Horváth Anikó gyermekkönyvtáros adott tájékoztatót.
bővebben
2007 február 05 - hétfő

Támogassa adója 1%-val

Tisztelt Adózó!Kérjük, hogy lehetősége szerint támogassa adója egy százalékával a város felsőoktatásának fejlesztése érdekében működő Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványt.
bővebben
2007 február 05 - hétfő

Változások a hivatalban

Még decemberben döntött a közgyűlés a polgármesteri hivatalon belüli szervezeti változásokról, melyek a takarékosság jegyében születtek. Feladatok átcsoportosításáról, munkafolyamatok ésszerűsítéséről, belső létszámmozgásról van szó. Dr. Kovács Gábor jegyző azokról a változásokról tájékoztatta lapunkat, melyek leginkább érintik a lakosságot.
bővebben
2007 február 05 - hétfő

Kertvárosi összefogás

A december 5-i településrészi gyűlésen 380 megjelent kertvárosi lakos kijelölte a településrészi önkormányzat kilenc tagját, melyet a város közgyűlése megválasztott. Igazi unikumnak számít, hogy míg más városrészekben egyéni választókerületenként egy vagy több részönkormányzat alakult, addig a Kertvárosban a 12-es, 13-as és 15-ös egyéni választókerületek lakóinak és önkormányzati képviselőinek összefogásával mindhárom körzetre kiterjedő településrészi önkormányzat alakult.
bővebben
2007 február 05 - hétfő

Közel 20 milliárddal

Ilyen nehéz helyzetben még nem fogadott el költségvetést Zalaegerszeg önkormányzata a rendszerváltozás óta – hangzott el a közgyűlési vita során. Dr. Gyimesi Endre polgármester arról beszélt, hogy a kormány megszorító intézkedési miatt csökkentek és csorbultak a város lehetőségei.
bővebben
2007 február 03 - szombat

Nyernünk kellett volna

Zalakerámia ZTE – Atomerőmű 65-67(21-23, 18-11, 15-10, 11-23)Zalaegerszeg, 1500 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Király, Bognár, Tóth Á.Zalakerámia ZTE: Miskovics (19/12), Gáspár (3/3), Hoffmann (2), Bell (19/3), Powell (14/3). Csere: Kováts, Baki (6/3), Keresztes (2). Vezetőedző: Nikola Lazics.
bővebben
2007 február 03 - szombat

Zalaegerszegi programajánló

Az elkövetkezendő időszakra egy csokorba gyűjtött rendezvényeket munka után ajánljuk, s kívánjuk, hogy egy-egy nehéz nap után töltődjenek fel művészeti élményekkel!
bővebben
2007 február 02 - péntek

Stílust teremteni

Milyen város Zalaegerszeg? Van arculata? Stílusa? Milyen identitás mentén határozhatjuk meg, s építhetjük tovább jövőjét? Régóta húzódó kérdésekről tanácskozott az egy éve alakult Városesztétikai Társaság (VÁRTÁR), értékelve az elmúlt időszak munkáját is.
bővebben
2007 február 01 - csütörtök

Rendelés szüneteltetése

Ezúton értesítjük Zalaegerszeg város és környékének lakosságát, hogy 2007. február 6-án (kedden) 8.00-16.00 óra között a Magyar Orvosi Kamara által szervezett országos alapellátási szakmai továbbképzés miatt a házi gyermekorvosi, háziorvosi rendelés szünetel.
bővebben
2007 február 01 - csütörtök

Olsovskyt elküldték

Gyengén teljesített a Zalakerámia ZTE kosárlabdacsapatában Lubor Olsovsky, ezért az egerszegi klub vezetői a szakmai stábbal egyetértésben úgy döntöttek, hogy a jövőben nem számítanak a játékára.
bővebben
2007 január 31 - szerda

Óvodai és általános iskolai beíratás Zalaegerszegen

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX tv. 6-7. §, 65. § (1) bekezdés, 66. § (1) bekezdés, 102. § (2) bekezdés a) pontja, a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 16. § (1) bekezdése és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Oktatási és Ifjúsági Bizottságának 31/2006. sz., illetve 7/2007. sz. határozatai alapján Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata óvodáiban és általános iskoláiban a leendő óvodások és a leendő első osztályosok beíratásának időpontjait az alábbiak szerint határozza meg:
bővebben
2007 január 31 - szerda

Több száz diák írt felvételit

Zalaegerszegen is lezajlottak az egységes, központi felvételi vizsgák a hat-, és nyolcosztályos gimnáziumi osztályt, valamint a hagyományos négyosztályos képzést indító iskolákban. A tanulók magyar nyelvből és matematikából írtak felvételit, melynek eredményeit hamarosan ismertetik is velük.
bővebben
2007 január 31 - szerda

Ferenczi Angliában

A ZTE FC és az angol másodosztályban szereplő – a 24 együttes között jelenleg a 19. helyen álló – Barnsley FC vezetői megállapodtak Ferenczi Istvánnak, az egerszegi csapat válogatott csatárának átigazolási ügyében.
bővebben
2007 január 30 - kedd

Számok és tények

A zalaegerszegi önkormányzat fenntartásában 14 óvoda, 11 általános iskola, 10 középfokú intézmény és 5 kollégium működik. A 40 intézmény fenntartására 2006-ban 5 milliárd 661 millió 77 ezer forintot fordított az önkormányzat. Az idei évi elvonás közel 372 millió forint. Mindez azt jelenti, hogy 2007-ben a város intézményeinek működtetéséhez 5 milliárd 289 millió 97 ezer forinttal járul hozzá.
bővebben
2007 január 30 - kedd

Megváltozott rendelési helyek

Tájékoztatjuk az érintett felnőtt háziorvosi körzetek lakóit, hogy a zalaegerszegi XI-es (háziorvos: Dr. Percs Erika), és XIX-es (háziorvos: Dr. Gál Erika) háziorvosi körzetek rendelési helye és ideje – 2007. február 5-től – megváltozott.
bővebben
2007 január 29 - hétfő

Bozsoki és Botfai ivóvízvezeték építés

Ezúton értesítjük az érintett ingatlantulajdonosokat, hogy a
Bozsoki hegyen a kivitelezés I. üteme befejezéseként
folyamatban van a vezeték nyomáspróbája és fertőtlenítése.
bővebben
2007 január 29 - hétfő

Az életről szólnak

Zalaegerszegen a Magyarok Világszövetsége megyei szervezete a történelmi egyházakkal és a polgári szervezetekkel közösen rendezett ünnepségével kezdődött a magyar kultúra napja programsorozata. Az eseményen részt vett dr. Gyimesi Endre polgármester, aki beszédében számba vette és nevesítette azt a hatalmas szellemi kincset, melyet a magyarság az elmúlt évezredben a Kárpát-medencében felhalmozott. Az est folyamán felszólaltak a történelmi egyházak képviselői is, majd a Canterina Kamarakórus, dr. Buksa Ildikó, Csiszár Katalin, és a Mindszenty-iskola tizedikes tanulói léptek a színpadra.
bővebben
2007 január 29 - hétfő

Új étterem a Landorhegyen

Ünnepélyes keretek között megnyitották a Gönczi Ferenc ÁMK épületében üzemelő Kis Napfény éttermet, melyet az önkormányzat a Zalagast Kft.-vel közösen alakított ki. A megnyitón Büki László, a Zalagast Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: nagy nap a mai a cég életében, hiszen nem gyakori, hogy egy üzemi étkeztetéssel foglalkozó kft., társfinanszírozóként ugyan, de éttermet működtethet.
bővebben
2007 január 29 - hétfő

Nincsenek nyertesek

Közel 20 milliárd forintos főösszeggel indul a város 2007-es költségvetése, ebből 12,7 milliárdot tesznek ki a működési kiadások. Zalaegerszeg önkormányzata a kormányzati elvonások miatt, lényegesen nehezebb helyzetben állította össze a városi büdzsét, és a koncepció elfogadásakor átlagosan 8 százalékos megtakarítást várt el az intézményrendszer fenntartói támogatásából. Hogyan sikerült ezt megvalósítani? – érdeklődtünk egyebek mellett Rigó Csabától, a gazdasági bizottság elnökétől.
bővebben
2007 január 28 - vasárnap

Fájdalmas vereség

Hódmezővásárhely – Zalakerámia ZTE 84-82(19-17, 11-18, 24-24, 30-23)Hódmezővásárhely, 500 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Kóthay, Pozsonyi, Csősz.Zalakerámia ZTE: Hoffmann (10), Bell (22/3), Miskovics (21/12), Olsovsky (2), Gáspár (8/6). Csere: Keresztes (6), Kováts (6/6), Baki (3/3), Powell (4). Vezetőedző: Nikola Lazics.
bővebben
2007 január 28 - vasárnap

Sikerült a visszavágás

Zala Volán ZTE – DKSK Miskolc 82-62(30-13, 13-22, 20-9, 19-18)Zalaegerszeg, 200 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Téczely, Marton.Zala Volán ZTE: Hadarics (12/6), Creamer (17/6), Szélesy (10/6), Milkova (18), Gavriloska (4). Csere: Zsovár (4/3), Vescan (15/9), Czukor (2).
bővebben
2007 január 27 - szombat

Továbbjutás közepes teljesítménnyel

KK Maribor – ZTK FMVas 6-2 (3618-3553)Maribor, Bajnokok Ligája férfi tekemérkőzés a legjobb 8 közé jutásért.Mankovics 659 fa – Járfás Sz. 585 fa 1-0Zvezics 616 fa – Fehér (Nemes) 572 fa 2-0 Sajko 581 fa – Boanta 604 fa 2-1Kibis 640 fa – Farkas S. 630 fa 3-1Sterzuj 595 fa – Németh Cs. 581 fa 4-1Trunpics (Ruzmajn) 527 fa – Kiss T. 581 fa 4-2.A több ütött fáért járó 2 pontot a Maribor kapta.
bővebben
2007 január 25 - csütörtök

Pályázati kiírás a Zala Ifjú Képzőművészei tárlatra

A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem 2007-ben hagyományteremtő szándékkal először (a későbbiekben háromévente) rendezi meg a Zala Ifjú Képzőművészei című tárlatot.
bővebben