keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2005 július 14 - csütörtök

Japán kerámiák a zsinagógában

A MinImage rendezvénysorozat keretében hagyományos japán kerámiákból nyílt kiállítás a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben.
A messze földről érkezett műtárgyakat Vajda László a megyei közgyűlés művelődési osztályának vezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Mint mondta a világhírű japán keramikusok munkái egyszerre hordozzák magukban a történelmi múlt folyamatait, a szellemi kultúrát, valamint a 19-20. század művészetének hatásait.
bővebben
2005 július 14 - csütörtök

Társulási ülés

A Zalaegerszeg és környéke csatornahálózat és szennyvíztisztító-telep fejlesztésére létrehozott önkormányzati társulás 2005. július 12-én tartotta Társulási Tanács ülését.
bővebben
2005 július 14 - csütörtök

Felújítások a Polgármesteri Hivatalban

Átalakul a Polgármesteri Hivatal földszinti ügyfélszolgálati része. A változásokkal kapcsolatban dr. Kovács Gábor jegyző elmondta, hogy a nyár folyamán szeretnének az épület ügyfélfogadó terének méltatlan állapotán javítani.
bővebben
2005 július 13 - szerda

Határidőre lebontották

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2003-ban hozott rendelete június 30-áig adott határidőt az önkormányzatoknak, hogy felülvizsgálják köztéri játszóeszközeiket, és közülük a balesetveszélyeseket elbontassák. Városunk eleget tett kötelezettségének. Az elmúlt évben indult, és a határidőig befejeződött a 104 zalaegerszegi játszótér bevizsgálása. Harminchét helyen balesetveszélyesnek ítélték meg az eszközöket, így azokat elbontották.
bővebben
2005 július 12 - kedd

Idén is Kulcsos lurkó

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Megelőzési Csoportja idén nyáron is megrendezi a tavalyi évben nagy sikert aratott „Kulcsos lurkó” rendezvénysorozatot. A szervezők 2005. július 12-től várják az érdeklődő fiatalokat, akik rengeteg hasznos és szórakoztató program közül válogathatnak.
bővebben
2005 július 12 - kedd

Végre egy sikeres pályázat

A „Nép ügyvédje” szolgálat lehetőségeiről, valamint az Interreg III. program keretében benyújtott pályázatról tartott sajtótájékoztatót a Cigány Kisebbségi Önkormányzat.
bővebben
2005 július 11 - hétfő

Közgyűlési döntések

„Tiszteletbeli Zalaegerszegi Polgár” cím adományozásáról hozott rendeletet legutóbbi ülésén a város közgyűlése. A határozatot teljes egyetértésben fogadták el a képviselők. Az ülést követő szokásos sajtótájékoztatóján dr. Gyimesi Endre polgármester elmondta: a közgyűlés az elmúlt 15 évben mindig fokozott figyelemmel kísérte a magyarságot érintő kérdéseket.
bővebben
2005 július 10 - vasárnap

Ljubojevic és Kocsárdi ujabb két év

A hétvégén lefolytatott tárgyalások eredményeképpen kezd körvonalazódni a ZTE kerete, a lejárt szerződésű játékosok zömével sikerült megállapodni. Darko Ljubojevic és Kocsárdi Gergely további két évre hosszabbít, s a Skandináviából visszatérő Bardi Gábor is két évre aláírt. Andorka Péter Belgiumba ment próbajátékra, Gaál Miklós pedig nem fogadta el a számára felkínált feltételeket, feltehetőleg Pécsre távozik.
bővebben
2005 július 09 - szombat

Özönvíz zúdult Zalaegerszegre

Óriási mennyiségű eső zúdult le rövid idő alatt szombaton kora reggel Zalaegerszeg több városrészére is, a tűzoltók azóta folyamatosan szivattyúzzák a vizet – tudta meg az Objektív Hírügynökség.
bővebben
2005 július 08 - péntek

Dajka László a ZTE vezetõedzõje

Dajka László lett a ZTE FC vezetőedzője. Mint Nagy Ferenc ügyvezető elmondta, a legutóbb Békéscsabán dolgozó szakemberrel 1 plusz 1 éves szerződést kötöttek. Segítőjéről később döntenek. Balog Csabával és Csóka Zsolttal újabb egy évre kötöttek megállapodást.
bővebben
2005 július 08 - péntek

Jótékonysági Csángó est

Jótékonysági Csángó estet szervezett a Zalai Civil Ház a Gönczi Ferenc ÁMK-ban. Az esemény apropóját az adta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan most nyáron is Keszthelyen nyaralnak a Nagycsaládosok Egyesülete jóvoltából moldvai csángó gyerekek, és kísérőik.
bővebben
2005 július 08 - péntek

Felújítási munkálatok a Polgármesteri Hivatalban

Tájékoztatom a Polgármesteri Hivatalhoz forduló ügyfeleket, hogy 2005. július 8-tól előreláthatóan 2005. szeptember 1-jéig a hivatal Kossuth Lajos utca 17-19. szám alatti épületének földszintjén felújítási munkálatok folynak.
bővebben
2005 július 08 - péntek

Lemondott a ZTE FC Rt. elnöke

Távozik posztjáról Tóth Géza, a ZTE FC Rt. igazgatótanácsának elnöke. Tóth Géza elmondta, hogy a kialakult helyzetben nem tehetett mást. Lemondó levelét elküldte az az igazgatótanácsnak és a felügyelő-bizottságnak.
bővebben
2005 július 07 - csütörtök

A Zala Volán ZTE az Európa Kupában

Megtartották a női kosárlabda-kupák sorsolását. Az elmúlt idényben az Európa Kupába remeklő Zala Volán ZTE együttese idén is ebben a sorozatban indul. Az egerszegi kék-sárgák csoportbeli ellenfelei: Kurszk (orosz), Sibenik (horvát), Wels (osztrák).
bővebben
2005 július 07 - csütörtök

Magyarázzák a bizonyítványt

Idén először nem minden diáknak kerültek érdemjegyek a bizonyítványába. Igaz, egyelőre még csak az elsősöknél tart az új rendszer, de jövőre már a másodikosok is szöveges értékelést kapnak. A tanév során készült egy szoftver, amely sablonokat és előre megfogalmazott mondatokat tartalmaz, ezzel könnyítve meg a bizonyítvány kitöltését.
bővebben
2005 július 06 - szerda

A közgyűlés után felgyorsultak az események

A ZTE FC Rt. tegnap délutáni közgyűlése érdemi döntések nélkül ért véget, azonban ezt követően felgyorsultak az események.
bővebben
2005 július 06 - szerda

Kapcsolat a határon túl is

Sikeresen szerepelt az egyik munkanélküliek foglalkoztatását segítő pályázaton a Hálózat az Integrációért Alapítvány, s ennek köszönhetően összesen tizenkét észak-zalai személy képzését és foglalkoztatását magába foglaló programot indíthat útjára. A részelekről Bogdán Iván a szervezet munkatársa számolt be lapunknak.
bővebben
2005 július 06 - szerda

Elkerülni a baleseteket

A nyári hónapokban a város egyes pontjain gyakrabban találkozhatunk a mobil sebességmérő berendezéssel, amely várhatóan lassabb és körültekintőbb közlekedésre sarkallja majd az autósokat. A „szerkezet” – amely egy táblán digitális formában jelzi ki, hogy egy-egy gépjármű mekkora sebességggel közelíti meg a mérőpontot – a volán mögött ülők figyelmét kívája felhívni a sebességhatárok betartására.
bővebben
2005 július 06 - szerda

Kölcsönözni így is lehet

A korábbi évekhez hasonlóan, egy rövid időre ugyan, de idén nyáron is bezár a Deák Ferenc Megyei Könyvtár és a József Attila Városi Könyvtár. Ennek ellenére nem kell aggódniuk az olvasás szerelmeseinek, hiszen a két intézmény nem egyidőben „csukja be kapuit”.
bővebben
2005 július 06 - szerda

Átalakult a kistérségi társulás

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek a múlt héten a többcélú kistérségi társulás eddigi megállapodásának módosításáról. Mint lapunkban többször beszámoltunk, az ország legnagyobb kistérsége – Zalaegerszeggel együtt 79 települést foglal magába – nehezen jutott egyezségre, és ha nem tudtak volna megállapodni, közel 70 milliós támogatástól esett volna el a társulás.
bővebben
2005 július 06 - szerda

Keresztmetszet a megye művészetéről

Harmincegy képzőművész részvételével nyílt meg a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben az idei Zala tárlat. Utoljára a Millennium évében került sor hasonló produkcióra a megyében, az év elején a Nemzeti Színházban viszont már bemutatkoztak a helyi alkotók
bővebben
2005 július 04 - hétfő

Péntek: magyarok érem nélkül

A zalaegerszegi vívó Európa-bajnokság pénteki napján a női tőrözők, valamint a férfi párbajtőrözök egyéni versenyét rendezték meg. A magyarok közül a hölgyek szerepeltek jobban. A női tőrözőknél Mohamed Aida és Knapek Edina egyaránt bejutott a legjobb nyolc közé, ám ott vereséget szenvedtek. Mindkét magyar sportoló orosz ellenfelétől kapott ki, Mohamed Boikotól 15-8-ra, Knaupek Nikichinától 15-10-re.
bővebben
2005 július 04 - hétfő

Befejeződtek a vívó-EB küzdelmei

A zalaegerszegi vívó Európa-bajnokság zárónapján a férfi párbajtőr- és a női kardcsapat aranyérem talált gazdára. A magyarok közül a férfi párbajtőrözők szerepeltek jól. Elsőként a cseh válogatottat győzték le biztosan. A folytatásban az aranyéremre is esélyen olasz válogatott ellen nyertek 45-28-ra. A döntőbe jutásért az ukrán válogatottól kaptak ki 45-38-ra. A bronzéremért vívott mérkőzésen Fehéroroszország válogatottját verték fölényesen 45-33-ra.
bővebben
2005 július 02 - szombat

A ZTE indulhat a NB-I.-ben

Ma éjszaka végre nyugodtan hajthatják álomra fejüket a zalai futballbarátok: a Magyar Labdarúgó Liga mai elnökségi ülésén úgy határozott, hogy a 16 indulásra jogosult klub közül tizenötnek – köztük a ZTE-nek – a nevezését javasolja a versenybizottságnak.
bővebben
2005 július 01 - péntek

A ZTE teljesítette a ligatanács feltételeit

Július 1-én 12 óráig kellett teljesítenie a ZTE vezetésének a ligatanács feltételeit.
bővebben
2005 július 01 - péntek

Csak helytállás

A vívó világbajnokság harmadik napján csapatversenyeket rendeztek. A férfi tőrözők versenyében a különböző okok miatt tartalékos magyar csapatnak nem sikerült a nyolcba kerülés, az együttes végülis a 10. helyen fejezte be a versenyt. Az aranyérmet hosszabbítás után az olasz csapat szerezte meg, amely 37-36-ra legyőzte Oroszországot.
bővebben
2005 július 01 - péntek

Partnerséggel a felzárkóztatásért

Roma Információs és Közösségi Szolgáltatóház alakult a Balatoni u. 3. alatti irodaházban. Gérczei Ildikó, a Hálózat az Integrációért Alapítvány kuratóriumának elnöke az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy három évre vették birtokukba az irodát, melynek létrejöttéhez nagy segítséget nyújtott a Zala Megyei Önkormányzat.
bővebben
2005 június 30 - csütörtök

Repülés a hűs habokba

Ezen a nyáron egy idáig ismeretlen, a világon és Magyarországon is kuriózumnak számító „berendezéssel” találkozhatnak az Aquacitybe látogatók. A szerkezet a palinta nevet viseli, amely egy vízpartra, medenceszélre telepített hinta, ami bizonyos magasság elérésekor a vízbe „lövi” használóját.
bővebben
2005 június 30 - csütörtök

Két ezüstérem a második napon

A zalaegerszegi vívó Európa-bajnokság második napján nagyszerűen szerepeltek a magyarok. A női párbajtőr nyolcas döntőjébe ketten (Tóth Hajnalka, Révész Júlia) is bekerültek. Közülük Tóth az aranyéremért vívhatott az ukrán Júlija Semjakinával.
bővebben
2005 június 29 - szerda

Kommentár nélkül

Ember legyen a talpán, aki tisztában van a ZTE NB-I.-es nevezése körüli helyzettel.
bővebben