keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2005 augusztus 02 - kedd

Zala és a japán nép barátságáért

Első alkalommal került átadásra a „Zala Megye Címere Emlékplakett” kitüntető díj, melyet Abe Hiroshi, Japán Magyarországi Nagykövetségének első titkára kapott. Kiss Bódog Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke az ünnepi eseményen hangsúlyozta: ez az új elismerés azoknak jár, akik Zala megyéért, az itt élőkért tevékenykednek.
bővebben
2005 augusztus 02 - kedd

Ipartörténeti különlegességek

Új ipartörténeti különlegességekkel bővült a Magyar Olajipari Múzeum. A monumentális darabok segítségével az olajipar közel- és régmúltjába is bepillantást nyerhetnek a látogatók. Emellett az érdeklődők megismerhetik a hungarikumnak számító türelemüvegek legrégibb darabját is. Az alkalmat kihasználva egy támogatói táblát is elhelyeztek a múzeum bejáratánál, melyen emléket állítanak a MOL Rt. példaértékű segítségnyújtásának.
bővebben
2005 augusztus 01 - hétfő

Új ügyvezető a ZTE FC Rt.-nél

A ZTE FC Rt. nemrég megválasztott vezetése augusztus 1-től Dézsi Attilát bízta meg az ügyvezetői feladatok ellátásával a gazdasági társaságnál.
bővebben
2005 augusztus 01 - hétfő

A Zala Volán-ZTE is elkezdte

Megkezdte a felkészülést az október elején induló kosárlabda-bajnokságra a Zala Volán ZTE NB I-es női csapata. Az Európa Kupában is érdekelt egerszegiek végig házi környezetben készülnek.
bővebben
2005 augusztus 01 - hétfő

Távol az élvonaltól

Zalaegerszeg központtal Bükön és Pápán rendezték meg az U-19 éves női labdarúgók Európa-bajnokságának nyolcas döntőjét. A magyar válogatott a házigazda jogán szerepelt a fináléban.
bővebben
2005 július 30 - szombat

Vereség a nyitányon a bajnok otthonában

Debrecen – ZTE  2-1 (1-0)Debrecen, 6000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető:Saskőy. Asszisztensek: Székely, Heibl.Góllövő: Sidibe 4., Bogdanovics 76. ill. Montvai 78.Sárga lap: Kriston 61., Sebők V. 69., Vukmir 72., Kocsárdi 81.Debrecen:   Tomic – Szabó O. Komlósi, Máté (Hegedűs 45.), Bernáth – Madar, Vukmir, Dzsudzsák (Böőr 45.), Mészáros (Kiss Z. 81.)- Sidibe, Bogdanovics. Vezetőedző: Supka Attila.ZTE:  Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V. Csóka, László – Nagy L. (Kriston 51.) Kozmér, Józsi, Koplárovics – Spasujevic (Balog Cs. 70.), Radu Sabo (Montvai 45.). Vezetőedző: Dajka László.
bővebben
2005 július 28 - csütörtök

Elhunyt Ruszt József rendező

Hosszan tartó betegség után, július 27-én éjjel a zalaegerszegi kórházban elhunyt Ruszt József, Kossuth-díjas rendező. A 68 éves művészt a zalai megyeszékhelyen kísérik végső útjára.
bővebben
2005 július 28 - csütörtök

Játszótéravatás a Kertvárosban

Birtokba vették a gyerekek a Köztársaság és az Alsóerdei út kereszteződésében az európai uniós szabványok szerint átépített és felújított játszóteret.
bővebben
2005 július 27 - szerda

Jól sikerült az Egerszegi Búcsú

Az egyik legjobban sikerült családi összejövetel volt – így jellemezte a hétvégi Egerszegi Búcsút a szervező Együtt Zalaegerszegért Egyesület elnöke, dr. Ribiczey Pál. Az immár ötödik alkalommal megszervezett búcsút a város védőszentjének, Mária Magdolna tiszteletére rendezik meg minden év július végén.
bővebben
2005 július 26 - kedd

Nagy Ferenc a ZTE FC Rt. elnöke

Ma délután rendkívüli közgyűlést tartott a ZTE FC Rt. A tanácskozásra azért volt szükség, mert az elõzõ három határozatképtelennek bizonyult. Elõször a lemondott, illetve visszahívott elnökségi tagok helyett 3 újat választottak: Gyõri László, Nagy Ferenc és Takács Zoltán került a vezetésbe. Ezt követõen az új összetételű igazgatótanács Nagy Ferencet választotta meg a társaság elnökének.
bővebben
2005 július 26 - kedd

Községi zárlat

Értesítjük a lakosságot, hogy a Zala Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás megyei kerületi főállatorvosa, 2005. július 20-tól, a bejelentési kötelezettség alá tartozó, mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt, községi zárlatot rendel el, az alábbi községek közigazgatási területére vonatkozóan: Babosdöbréte, Teskánd, Milejszeg, Hottó, Nagylengyel, Zalaegerszeg-Kertváros, Bazita, Egerszeghegy, Erzsébethegy.
bővebben
2005 július 26 - kedd

Zalaegerszegen is vereség

Az U-19 évesek női labdarúgó Európa-bajnokságának döntőjében először szerepelt Zalaegerszegen a magyar válogatott.
bővebben
2005 július 26 - kedd

Forgalomelterelés a belvárosban

Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatalának Műszaki Osztálya felhívja a városban közlekedők figyelmét, hogy augusztus 1-jétől a Kisfaludy-Mártírok úti kereszteződésben elkezdik a körforgalom kiépítését, ezért egy hónapon át lezárják a csomópontot a munkálatok idejére.
bővebben
2005 július 25 - hétfő

Parlagfűgyűjtők elismerése

Míg az elmúlt években a különböző szervezetek a maguk útját járták, addig az idén olyan városi és megyei összefogásra volt példa, ami minden bizonnyal hagyománnyá válik. A parlagfű elleni összefogásról van szó, arról az akcióról, melyben számtalan helyi civil szervezet vett részt a VG Kft. és az ÁNTSZ közreműködésével.
bővebben
2005 július 22 - péntek

Permetezés a városban

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata növényvédelmi munkálatokat – platán-, nyír- és hársfákon levéltetvek elleni permetezést – végeztet el az időjárástól függően 2005. július 26. napjától 2005. július 29. napjáig terjedő időszakban 21.00 órától az éjszakai órákban az alábbi helyszíneken:
bővebben
2005 július 20 - szerda

Vendéglátósok figyelmébe!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármestere versenyt hirdet „Az év vendéglátó helye” cím elnyerésére.
bővebben
2005 július 20 - szerda

Tájékoztató az árkok tisztításáról

Tájékoztatjuk a város ingatlantulajdonosait, hogy Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének a köztisztaságról szóló 46/2004 (XII. 3.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdése szerint az út melletti árok tisztítása és gondozása az ingatlantulajdonosok kötelezettsége.
bővebben
2005 július 20 - szerda

A fogadónap elmarad

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Gyimesi Endre polgármester július havi fogadónapja
a Városházán elmarad.
bővebben
2005 július 20 - szerda

Bérelhető helyiségek

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja hasznosítani az alábbiakban felsorolt bérleményeit:
bővebben
2005 július 20 - szerda

Zalaegerszeg jó házigazda lesz

A női U-19 évesek labdarúgó Európa-bajnokságának központjában, Zalaegerszegen ma sajtótájékoztatót tartottak. Az eseményen elsőként Tombi Lajos alpolgármester köszöntötte az MLSZ és az UEFA vezetőit. Hangsúlyozta, hogy Zalaegerszeg már nagy tapasztalatokkal rendelkezik a sportesemények rendezése terén, nemrég a vívók Európa-bajnokságának volt házigazdája. A zalai megyeszékhely a Nemzet Sportvárosa büszke cím tulajdonosa. A sportrendezvények messze elvitték a város nevét. Ezúttal is arra törekednek, hogy a női Európa-bajnokságnak jó házigazdái legyenek.
bővebben
2005 július 20 - szerda

Nehézkes a közlekedés

Körforgalommá építik át Zalaegerszeg egyik legforgalmasabb belvárosi csomópontját. Az átalakítás azért vált szükségessé, mert a kereszteződésben nehézkes volt a közlekedés, és a beláthatatlan útszakaszok miatt gyakran balesetveszélyes helyzetek alakultak ki. A munkálatok augusztus 1-jén kezdődnek el. A csomópontot a közműkiváltási munkálatok miatt nyár végéig lezárják, ám az iskolakezdésre újra bevonják a forgalomba. A körforgalom várhatóan októberre készül el teljesen.
bővebben
2005 július 20 - szerda

Nyári Egyetem Egerszegen

Két évtizedes hagyománya van annak, hogy a kézművesség iránt érdeklődő külföldiek Zalaegerszegre látogatnak. Az idén hét országból – Németország, Hollandia, Ukrajna, Szlovénia, Szlovákia, Horvátország, Románia – érkezett harminc vendég, akik tíz napig ismerkednek Magyarország néprajzával, hagyományaival, a kézművességgel.
bővebben
2005 július 19 - kedd

Városházi információk

Bérelhető önkormányzati helyiségek

Pályázat önkormányzati bérlakás cseréjére

Pályázat Nyugdíjas Otthonházi lakásokra

bővebben
2005 július 19 - kedd

Gyomorhurutos megbetegedések

Bár sokan megbetegednek, egyelőre nincs fertőző bél- és gyomorhurutjárvány Zalaegerszegen. A megbetegedés elsősorban a gyermekeket, valamint az idősebb korosztályt veszélyezteti.
bővebben
2005 július 19 - kedd

Egerszegi búcsú

A korábbi évekhez hasonlóan az Együtt Zalaegerszegért Egyesület idén is megszervezi a nagy népszerűségnek örvendő Egerszegi búcsút, melynek a Göcseji Falumúzeum és az Olajipari Múzeum ad majd otthont.
bővebben
2005 július 19 - kedd

Fesztiválról fesztiválra

EFOTT, Művészetek völgye, Sziget. Hamarosan megkezdődnek a hagyományos nyári fesztiválok. A tavalyihoz hasonlóan, idén is jó néhány helybéli zenész fellép majd az országszerte népszerű események valamely színpadán. A zalaegerszegi közönség így mindhárom helyszínen hallhat valami „hazait”, amitől messze földön is lokálpatriótának érezheti magát.
bővebben
2005 július 15 - péntek

Indul az U19-es női EB

2005. július 20-31. között hazánkban rendezik a női U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot, melynek keretében a ZTE-stadionban és az andráshidai pályán is láthatnak mérkőzéseket a focirajongók. A részletekről a minap tartottak sajtótájékoztatót az illetékesek.
bővebben
2005 július 15 - péntek

Megköszönték a munkáját

Dr. Gyimesi Endre irodájában látta vendégül Tóth Gézát, a ZTE FC leköszönő elnökét, ahol a polgármester megköszönte a távozó sportvezetőnek a kék-fehér klubbért végzett áldozatos munkáját.
bővebben
2005 július 15 - péntek

Kistérségi koordinációs irodát avattak

Ünnepélyes keretek között megnyitották a közelmúltban megalakult Zalaegerszeg és térsége Többcélú Kistérségi Társulás új „bázisát”, a kistérségi koordinációs irodát.
bővebben
2005 július 15 - péntek

Közérdekű tájékoztatás

2005.július 19-én (kedden) a Csácsi városrészben áramszünet miatt ivóvíz nyomásingadozás várható, illetve vízhiány léphet fel. Kérjük megértésüket és szíves türelmüket!
bővebben