keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2018 június 01 - péntek

Folytatódik (Videó)

Nemcsak most, de egy hét múlva is benépesül a belváros: június 8-tól zajlanak ugyanis az Egerszeg Fesztivál fő programjai. A háromnapos rendezvénysorozat minden korosztálynak izgalmas kikapcsolódást kínál: három színpadon összesen mintegy ezer fellépővel.
bővebben
2018 május 31 - csütörtök

Új gyártócsarnokot avattak (Videó)

A 21. századra tervezett, csúcstechnológiájú autóipari gyártóüzemmel gazdagodott a Flex zalaegerszegi gyáregysége. A 2600 négyzetméteres létesítmény 100, jórészt magasan kvalifikált dolgozónak biztosít munkát. Az állami támogatással megvalósult, több mint 3 milliárd forintos beruházást Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter avatta fel.
bővebben
2018 május 31 - csütörtök

Kerékpáros KRESZ verseny Zalaegerszegen (Videó)

Kerékpáros KRESZ versenyt tartottak csütörtökön az Öveges-iskolában. A megmérettetésen 120 diák vett részt, akik mindannyian zalaegerszegi oktatási intézményekből érkeztek. A program megszervezésében, s lebonyolításában ezúttal is polgárőrök, illetve rendőrök segítettek.
bővebben
2018 május 30 - szerda

A jövőnek építik (Videó)

Új útvonal létesült az Északi Ipari Parkban. A járműipari tesztpályához kapcsolódó fejlesztés költsége meghaladta a 170 millió forintot. A mostani – több elemből álló beruházások – jövő őszre készülnek el.
bővebben
2018 május 29 - kedd

Tini Országos Bajnokságon szerepeltek a ZTE súlyemelői

Az elmúlt hétvégén, Kisbéren rendezték a 2018. évi Nyugat-Magyarországi Tini Országos Bajnokságot.
bővebben
2018 május 29 - kedd

A ZTE FC győzött és elkerült a kieső helyről

A ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata a már kiesett Sopron vendégeként játszott.
bővebben
2018 május 29 - kedd

A Magyar Teátrumi Társaság Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszegen tartotta közgyűlését a Magyar Teátrumi Társaság. A találkozón többek között a szakmát érintő legaktuálisabb kérdésekről, valamint az új teátrumi programról esett szó. A szakemberek legközelebb ősszel találkoznak.
bővebben
2018 május 26 - szombat

Erős keret formálódik a ZTE NKK –nál a következő szezonra

Remek szezont tudhatnak maguk mögött a megyeszékhelyi kosaras lányok, hiszen elmondhatják a 2017/2018-as bajnokság meglepetéscsapataként a negyedik helyen végeztek. Ez köszönhető a csapategységnek, a jó légiós választásnak és az elvégzett munkának. A szezon vége már a tervezésről szól.
bővebben
2018 május 26 - szombat

Menekülés a győzelembe

Fordulatos találkozót játszott egymással a ZTE FC és a már bajnok MTK Budapest az NB II harminchatodik fordulójában, ahol a hazaiaknak létfontosságú volt a három pont megszerzése, hiszen a forduló többi eredményei után már öt pontra nőtt a hátrányuk a bennmaradást érő tizenhetedik helyhez képest.
bővebben
2018 május 26 - szombat

A Magyar Atlétikai Szövetség is elismerte a zalaegerszegi mesterek munkáját

A Zalaszám-Zalaegerszeg Atlétikai Club három alapembere vehetett át kitüntetést a Magyar Atlétikai Szövetség küldött közgyűlésén. 
bővebben
2018 május 25 - péntek

Figyelemfelhívás (Videó)

Sajtóbejárást tartottak a Hock János-, és a Bíbor utcai csomópontban. Az ott lévő gyalogátkelőhelyet sokszor figyelmen kívül hagyják az autósok. A közlekedők épségének érdekében – az eddigiek mellett – újabb balesetmegelőző intézkedéseket vezetnek be.
bővebben
2018 május 25 - péntek

Átadták (Videó)

Kertibútorokat kapott a Liszt-iskola. A tavaly nyári vihar által Zalaegerszegen kidöntött fák új életre keltek az intézmény udvarán. Mostantól öt darab, paddal kombinált asztal várja a gyerekeket.
bővebben
2018 május 25 - péntek

Fókuszban a logisztika (Videó)

Logisztikai szakmai nappal folytatódott a második Mobil járműipari szakkiállítás és konferencia Zalaegerszegen. A rendezvényen elhangzott: földrajzi fekvésének köszönhetően a zalai megyeszékhelynek kiemelt szerepe lesz az adriai nemzetközi kikötők és a nyugat-európai szállítmányozási útvonalak elérésében.
bővebben
2018 május 24 - csütörtök

Virágos város (Videó)

Meghirdette idén is a „Virágos Zalaegerszegért!” nevű környezetszépítő pályázatát a Városgazdálkodási Kft. és Zalaegerszeg önkormányzata. Ez szorosan kapcsolódik az országos „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz, melyen – 2015 után – tavaly is eredményesen szerepelt a megyeszékhely.
bővebben
2018 május 24 - csütörtök

Bemutatkozik a jövő (Videó)

Második alkalommal rendeznek járműipari és logisztikai konferenciát Zalaegerszegen, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. A kétnapos esemény – ahol a legújabb elektrotechnikai fejlesztéseket mutatják be – mindenki számára ingyenes.
bővebben
2018 május 23 - szerda

Fejlesztenek (Videó)

Másfél milliárd forintos állami támogatást kapott Zalaegerszeg Önkormányzata. Az ebből finanszírozott infrastrukturális fejlesztéseket három csoportra osztották. A 29 helyszínt érintő beruházás egyike a Berzsenyi utcai kerékpárút és járda második ütemének elkészítése.
bővebben
2018 május 22 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Zalaegerszeg önkormányzatának pénzügyi helyzete továbbra is stabil. Ezt valamennyi képviselő elismerte a múlt hét csütörtöki közgyűlésen. A zárszámadásról is beszélgetett Frauenhoffer Márta kedd este Balaicz Zoltán polgármesterrel az Egerszegi Estékben. Szó volt emellett új beruházásokról, személyi kérdésekről, az önkormányzati cégek beszámolóiról, rendeletmódosításról, valamint a város közbiztonságáról.
bővebben
2018 május 18 - péntek

Porondon a jövő (Videó)

Második alkalommal tartanak járműipari és logisztikai konferenciát Zalaegerszegen. A kétnapos, ingyenes rendezvény idén is színvonalas programokkal várja a látogatókat május 24-én és 25-én a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.
bővebben
2018 május 18 - péntek

Döntöttek (Videó)

Közel negyven napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén a város közgyűlése. A képviselők egyebek mellett személyi kinevezésekről és újabb fejlesztések engedélyezéséről döntöttek. Emellett meghallgatták a megyei rendőrfőkapitány Zalaegerszeget érintő beszámolóját is.
bővebben
2018 május 18 - péntek

Köszöntötték (Videó)

A 95 éves Hájas Lászlót családja jelenlétében csütörtökön köszöntötte Zalaegerszeg polgármestere. Az önkormányzat – hagyományaihoz híven – ily módon emlékezik meg azokról a nyugdíjasokról, akik tisztes kort élnek meg.
bővebben
2018 május 18 - péntek

Országos diákolimpia Döntő Zalaegerszegen

Második alkalommal is kiérdemelte a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület, hogy megrendezze az Országos Diákolimpia döntőt. 
bővebben
2018 május 16 - szerda

Az élmény harminc év távlatában sem kopott

Harminc évvel ezelőtt, egy felejthetetlen élménnyel gazdagodott Zalaegerszeg sportszerető közönsége. 1988. május 8-án a ZTE KK kosárlabda csapata első bajnoki címét szerezte.
bővebben
2018 május 16 - szerda

Közel állt a bravúrhoz a ZTE KK Szombathelyen

A Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata a középszakasz utolsó fordulójában Pakson kikapott, így a hetedik helyen zárt. A rájátszásban a Falko KC Szombathely ellen kell kiharcolni a kék-fehéreknek a továbbjutást. 
bővebben
2018 május 16 - szerda

Kézzel fogható közelségben a kiesés

Három fordulóval a bajnokság vége előtt már csak matematikai esélye van az NB II-ben maradásra a ZTE FC-nek. A szurkolókon most sem múlott!
bővebben
2018 május 16 - szerda

Átadták az Andráshidai Idősek Klubját (Videó)

Végéhez közeledik a szociális alapszolgáltatások fejlesztése Zalaegerszegen. A beruházássorozat részeként újabb idősklubot adtak át, ezúttal az andráshidai városrészben.
bővebben
2018 május 16 - szerda

Múltat idéztek (Videó)

Tudományos emlékülést tartottak a szabadságharc zalai hőseiről a megyeszékhelyen. A meghívott történészek 10 egykori honvéd törzstiszt életútjáról tartottak előadást.
bővebben
2018 május 11 - péntek

Ünnepelték a várost (Videó)

Május 13-a Zalaegerszeg születésnapja.1885-ben ekkor vált rendezett tanácsúvá, azaz megyei jogú várossá. Ebből az alkalomból pénteken imádsággal, koszorúzással valamint díszközgyűléssel ünnepeltek.
bővebben
2018 május 11 - péntek

Új tanulmánykötetet mutattak be (Videó)

Bemutatták a Városbírók és polgármesterek, Zalaegerszeg város vezetői a kezdetektől 1950-ig című tanulmánykötetet csütörtökön a Díszteremben. Az írás a 770 éves jubileum alkalmából tartott konferenciát foglalja össze. A könyvet, – amit Gyimesi Endre szerkesztett -, nyolcan, a Zala Megyei Levéltár és a Göcseji Múzeum munkatársai írták.
bővebben
2018 május 10 - csütörtök

Gasztronómiai hétvége (Videó)

Második alkalommal szerveznek Street Food hétvégét a megyeszékhelyen. A kulináris élményt nyújtó rendezvény június elsejétől harmadikáig várja a látogatókat a Dísz téren és a Kossuth utca egy szakaszán. Az Egerszeg Fesztivál részeként megvalósuló programot elektronikus zenével színesítik.
bővebben
2018 május 10 - csütörtök

Felújítják az Ebergényi úti lőteret (Videó)

A tervnek megfelelő ütemben halad az Ebergényi úti lőtér felújítása. A főként energetikai rekonstrukció több mint 100 millió forintba kerül. Az összeg jelentős része, – közel 70 millió -, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatának köszönhető.
bővebben