keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2018 május 09 - szerda

Átvették (Videó)

Tanúsítványokat adtak át szerdán a Senior Akadémián. A negyedik éve zajló programnak ez volt a második ilyen ünnepsége: ezúttal több, mint 160 hallgató vehette át a részvételt igazoló dokumentumot.
bővebben
2018 május 09 - szerda

Jótékonykodtak az egyetemisták (Videó)

Átadták a Zalaegerszegi Egyetemi Napok jótékonysági programjának bevételét. A fiatalok ezúttal 150 ezer forinttal támogatták a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Onkológiai Osztályát segítő Akarattal és Hittel Alapítványt.
bővebben
2018 május 09 - szerda

Sikerült a címvédés! Újra a ZTK a bajnok!

Megvédte bajnoki címét a ZTK FMVas tekecsapata.
bővebben
2018 május 09 - szerda

Szűcs Valdó ismét versenyez

Szűcs Valdó, a Zalaszám ZAC atlétája másfél év pechsorozat – sérülés, betegség – után újra tud versenyezni
bővebben
2018 május 09 - szerda

A ZTE FC helyzete egyre nehezebb

Szegedre ingyenesen viszi a ZTE Fc a szurkolókat!
bővebben
2018 május 08 - kedd

Megújult a Gyimesi utca (Videó)

Új, térkővel ellátott parkolókat alakítottak ki a Gyimesi utcában. A beruházás 20 millió forintba került, melyet – a helyi infrastrukturális fejlesztésekre elkülönített – másfél milliárd forintos keretből finanszíroztak.
bővebben
2018 május 07 - hétfő

Megújult (Videó)

Átadták az andráshidai városrész felújított orvosi rendelőjét és a védőnői szolgálatának helyiségét. Ezzel az egészségügyi alapellátást érintő fejlesztéssorozat Zalaegerszegen a végéhez közeledik. Az uniós forrásból finanszírozott program már csak a Petőfi utcai védőnői épületet érinti.
bővebben
2018 május 04 - péntek

Felújították (Videó)

27 millió forintból újították fel a Botfy utcai központi ügyelet épületét. A létesítményt pénteken adták át a városvezetők, a kivitelező és a sajtó jelenlétében.
bővebben
2018 május 04 - péntek

Színvonalas versenyt és hazai érmeket hozott a súlyemelő Göcsej Kupa

ZTE Súlyemelő Klub immár a 48. alkalommal rendezte meg a Göcsej Kupa kiemelt egyéni és Területi Minősítő súlyemelő versenyt a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. 
bővebben
2018 május 04 - péntek

Két ITF tornával indul a tenisz szezon

Egymás után következő hétvégén is rangos teniszversenyt követhetnek a zalaegerszegiek, ha kilátogatnak a ZTE Tenisz Klub pályáira a Városi Sportcentrumba. 
bővebben
2018 május 04 - péntek

Bronzérmes a ZTE RK női csapata

Utolsó fordulójához érkezett a Dunántúli női röplabda bajnokság.
bővebben
2018 május 03 - csütörtök

Jutalmazták őket (Videó)

A polgáravatás a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben folytatódott, ahol a tanulmányi és sportversenyeken eredményesen szereplő diákokat jutalmazták. Zalaegerszeg vezetése évek óta így köszöni meg a legjobbak munkáját.
bővebben
2018 május 03 - csütörtök

A kötődés fája (Videó)

Rendhagyó polgáravató ünnepséget tartottak a Béke ligetben. Hagyományteremtő szándékkal elültették a végzősök fáját, amivel jelképesen megerősítették a fiatalok kötődését Zalaegerszeghez.
bővebben
2018 május 03 - csütörtök

Segítség a házigazdának (Videó)

Jótékonysági opera- és operett gálát tartanak május végén Zalaegerszegen. Az est a jubileum jegyében telik, ahol Rossini, Verdi, Puccini, Erkel Ferenc és Kálmán Imre művei csendülnek fel.
bővebben
2018 május 03 - csütörtök

Megújul (Videó)

Megújult az Idősek Otthona. Az étkeztetéshez kapcsolódó fejlesztésekre 4,4 millió, míg a felvonó cseréjére 12,2 millió forintot fordítottak.
bővebben
2018 május 02 - szerda

Sport az egészségért (Videó)

A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztését célozták meg Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program részeként megvalósuló pályázatban 60 településen népszerűsítik az egészségmegőrzést.
bővebben
2018 május 01 - kedd

Közel a címvédéshez!

A hétvégén a tekézők szuper Ligájában a Szeged együttesével játszott a ZTK FM Vas. A bajnokság csúcsrangadóján telt ház fogadta a csapatokat.
bővebben
2018 május 01 - kedd

Hosszú idő után nyert újra a ZTE FC

A labdarúgó NB II-ben a kiesés ellen küzdő ZTE FC a Dorog együttesét fogadta. A szurkolói összefogásnak és az ingyenessé tett bajnokinak köszönhetően több mint 2000-en látogattak ki a ZTE Arénába.
bővebben
2018 május 01 - kedd

Szegeden nyert a ZTE KK

A férfi kosárlabda élvonal középszakaszában a Zalakerámia ZTE KK a 6. fordulóban Szegedre látogatott.
bővebben
2018 április 28 - szombat

Negyedik helyen végzett a ZTE NKK

A bronzmérkőzés második mérkőzésének a tétje az volt, hogy ha nyer a ZTE NKK, van még esélyük kiharcolni a harmadik helyet.
bővebben
2018 április 27 - péntek

Domborművet avattak (Videó)

Sárkányölő Szent Györgyöt ábrázoló domborművet avattak a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnál. Az alkotást a Kossuth-díjas keramikusművész, Németh János készítette. A programon a város és a megye elöljárói is részt vettek.
bővebben
2018 április 26 - csütörtök

Átvette mandátumot Vigh László (Videó)

Megkapta megbízólevelét Vigh László. Az országgyűlési képviselővé választásáról szóló dokumentumot csütörtökön a zalaegerszegi Polgármesteri Hivatalban a Választási Bizottság adta át.
bővebben
2018 április 25 - szerda

Újraindul (Videó)

Ismét mozogni hív a Restart Fesztivál. A profi és amatőr sportolóknak egyaránt kikapcsolódást kínáló, többnapos programsorozatot másodszor rendezik meg Zalaegerszegen.
bővebben
2018 április 24 - kedd

Gerencsér Anna kétszeres diákolimpiai bajnok

Nagyszerű zalaegerszegi siker Győrben a kötélugrók Diákolimpia döntőjében.
bővebben
2018 április 23 - hétfő

Ünnepeltek (Videó)

Ünnepeltek a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék dolgozói. A rendezvényen elismerték a kiemelkedő munkát végzőket, s különdíjban részesítették az Űrhajós Bölcsődét. Ők 2017-től aktívan részt vesznek a megyeszékhely közösségi életében, jótékonysági programjaiban, s kiemelten támogatják a nehéz sorsú családokat.
bővebben
2018 április 23 - hétfő

Üzemet avattak (Videó)

Új üzemet avattak szombaton Zalaegerszegen. A több mint 25 éves múltra visszatekintő műemlékjellegű nyílászárók, hagyományos bútorok és modern, innovatív belsőépítészeti termékek gyártásával foglalkozó BI’BOR-FA Bt. Zalaszentgrótról költözött a megyeszékhelyre.
bővebben
2018 április 20 - péntek

„Aludj máskor!” – 24 órás vetélkedő Zalaegerszegen (Videó)

Hatodik alkalommal rendezték meg Zalaegerszegen az „Aludj máskor” – 24 órás vetélkedőt. A megmérettetésre 9 iskola csapata nevezett. A fiatalokat a játék kezdete előtt – a hagyományokhoz híven – Balaicz Zoltán polgármester köszöntette.
bővebben
2018 április 19 - csütörtök

Kerékpárra fel! (Videó)

Negyedik alkalommal hirdetnek KRESZ versenyt Zalaegerszegen. A helyes kerékpáros közlekedést népszerűsítő programot az önkormányzat, a rendőrség valamint a polgárőrség szervezi. A május végi megmérettetésre 10 -11 éves általános iskolás gyerekek jelentkezését várják.
bővebben
2018 április 18 - szerda

Diáknapok kezdődtek (Videó)

Kikapcsolódást kínál a Fiatalok Hete rendezvénysorozat az általános- és középiskolásoknak is. Ennek jegyében szerdán közgyűlést tartottak, később pedig sportnapot és egy 24 órás vetélkedőt szerveznek.
bővebben
2018 április 18 - szerda

Zöld célok (Videó)

Bemutatták Zalaegerszeg környezetvédelmi programjának legfontosabb elemeit szerdán a Városházán. A tanulmányt – amely mindenben megfelel a hatályos törvényi előírásoknak – tavaly májusban fogadta el a közgyűlés. Cél egy élhető, modern és természetvédelmet szem előtt tartó település kialakítása. A részletekről Gecse Péter alpolgármester tájékoztatta az újságírókat.
bővebben