keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2017 szeptember 21 - csütörtök

Adományoztak (Videó)

Több mint 80 csapat főzte a vadpörköltet szeptember elején az Országos Vadpörkölt és Borfesztiválon. A jótékonykodás bevételét ezúttal a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiai osztályát segítő alapítványnak ajánlották fel a szervezők. Az adományt ma adták át.
bővebben
2017 szeptember 20 - szerda

Programakavalkád várja a szépkorúakat (Videó)

Október 1-je az Idősek Világnapja. Ebből az alkalomból az önkormányzat idén is egyhónapos rendezvénysorozattal tiszteleg a szépkorúak előtt.
bővebben
2017 szeptember 20 - szerda

Szünetel az ügyfélfogadás

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2017. szeptember 26-án (kedden) a Szociális és Igazgatási Osztály Nyilvántartási Csoportjánál (Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17-19. földszint) Egerszeg Kártya és lakcímnyilvántartási ügyekben az ügyfélfogdás szünetel.
bővebben
2017 szeptember 20 - szerda

Szakemberek kerestetnek (Videó)

A munkaerőpiac aktualitásairól és a szakképzés jövőjéről tartott fórumot ma Zalaegerszegen a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. Az országos roadshow valamennyi állomásán arra keresik a választ, miként növelhető a gazdaság versenyképessége.
bővebben
2017 szeptember 19 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A nyári szünet első önkormányzati közgyűlését tartották a múlt héten Zalaegerszegen. A legfontosabb napirendi pontokat ismertette a Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című műsorában Balaicz Zoltán polgármester. Szó volt a műsorban költségvetésről, munkahelyteremtésről, projektekről.
bővebben
2017 szeptember 18 - hétfő

Külföldiek is nyerni akartak a Göcsejen (Videó)

Rekordszámú nevezés érkezett az idei Göcsej Filmszemlére, országhatárokon innen és túlról egyaránt érkeztek produkciók a zalaegerszegi mustrára. A fődíjat egy a gulágra hurcoltakról szóló film nyerte.
bővebben
2017 szeptember 15 - péntek

Döntöttek (Videó)

Stabilan, és jól gazdálkodott az önkormányzat az első félévben. Ez derült ki a közgyűlés legutóbbi ülésén, ahol a testület a harmadik negyedévi költségvetést is módosította. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta az újságírókat.
bővebben
2017 szeptember 15 - péntek

Meglepték (Videó)

Speciális, kézzel hajtható, úgynevezett handbike kerékpárt adományoztak a Városháza előtti téren. A jótékonykodás az önkormányzat, két helyi vállalkozás és a Városmarketing Iroda összefogásának köszönhető.
bővebben
2017 szeptember 14 - csütörtök

Támogatják (Videó)

Újabb három zalaegerszegi beruházás kapott zöld utat. Megjelent a Magyar Közlönyben az uszodaépítést, a logisztikai központ és konténerterminált, valamint a közösségi közlekedés fejlesztését célzó kormányhatározat.
bővebben
2017 szeptember 14 - csütörtök

Autómentesen (Videó)

Negyedik alkalommal szerveznek Mobilitási Hetet Zalaegerszegen. A program- egy európai kezdeményezéshez csatlakozva- a környezetbarát közlekedésre hívja fel a figyelmet. A rendezvény középpontjában ezúttal is az elektromos járművek állnak.
bővebben
2017 szeptember 13 - szerda

Átadták (Videó)

Járdát építettek Andráshidán, a Kutasi és az Öveges József utca között. Ezt a lakosság kérte, mivel a megnövekedett forgalom miatt életveszélyessé vált az úttesten való közlekedés. Most- önkormányzati finanszírozásból- közel 250 méteres szakaszon épült gyalogút a városrészben. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Sümegi László önkormányzati képviselő az újságíróknak.
bővebben
2017 szeptember 13 - szerda

Őszi programkavalkád (Videó)

Ősszel induló programokról tájékoztatott négy egerszegi civil szervezet. Az egyesületek elsősorban a családoknak, fiatal anyáknak kínálnak kikapcsolódási és információs lehetőségeket.
bővebben
2017 szeptember 12 - kedd

Tréningeztek (Videó)

Képzést tartottak diákönkormányzati képviselőknek az Apáczai ÁMK-ban. Az immár hatodik alkalommal megszervezett komplex foglalkozás egyebek mellett a korosztályos érdekképviselet hatékonyságát szeretné növelni.
bővebben
2017 szeptember 12 - kedd

Egyre népszerűbb (Videó)

Tanévnyitó ünnepséget tartottak a Pannon Egyetem Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetében. A rektori köszöntőben elhangzott: az egyetem az ország három legjobb felsőoktatási intézménye közé tartozik.
bővebben
2017 szeptember 12 - kedd

Átadták a jótékonysági nap bevételét (Videó)

Átadták az AquaCity jótékonysági nap bevételét a program kedvezményezettjeinek. A gyűjtést ezúttal a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Fizioterápiás Osztálya, valamint a Zala Különleges Mentők részére szervezték.
bővebben
2017 szeptember 12 - kedd

Születésnap (Videó)

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte szombaton az Őszirózsa Nyugdíjas Klub. A programon elhangzott: az elmúlt két évtizedben szinte minden hétvégén rendeztek valamilyen összejövetelt, melyen bemutatkoztak a helyi csoportok.
bővebben
2017 szeptember 11 - hétfő

Elkezdődött a munka (Videó)

Megkezdődött a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola felújítása. A korszerűsítés mintegy 320 millió forintos költségét az önkormányzat a Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozza.
bővebben
2017 szeptember 11 - hétfő

Ügyfélfogadási rend változása

Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatala Anyakönyvi és Nyilvántartási Csoportja ügyfélfogadása 2017. szeptember 12-én (kedden) technikai okok miatt szünetel. Megértésüket köszönjük!
bővebben
2017 szeptember 08 - péntek

Átadták (Videó)

Újabb felújított orvosi rendelőket adtak át Zalaegerszegen. A Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően most közel 24 millió forintból az Ola utcai objektumokat korszerűsítették.
bővebben
2017 szeptember 08 - péntek

Felújítják (Videó)

Felújítják a Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Gondozó Házát. A korszerűsítés – pályázati és önkormányzati forrásból – közel 230 millió forintból valósul meg. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2017 szeptember 07 - csütörtök

Jótékonykodtak (Videó)

Átadták a jótékonysági lecsónap bevételét. Az augusztus hatodikai időjárás ugyan nem kedvezett a programnak, ennek ellenére a Landorhegyi városrész rendezvényén közel 200 ezer forint gyűlt össze. Az összeget idén a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza kapta.
bővebben
2017 szeptember 05 - kedd

Megújul (Videó)

Közel 150 millió forintból teljes egészében megújul az Ady iskola tornaterme. A művészeti intézményben a közelmúltban cserélték ki a nyílászárókat, és megszépült a homlokzat is. Most a tornateremben kezdődnek munkálatok.
bővebben
2017 szeptember 05 - kedd

Megemlékezés (Videó)

Keresztury Dezső születésének 113. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a róla elnevezett téren. Mellszobra előtt irodalmi zenés műsorral és koszorúzással emlékeztek.
bővebben
2017 szeptember 04 - hétfő

Őszi kavalkád (Videó)

Vadpörkölt- és Borfesztivált rendeztek hétvégén Zalaegerszegen. Az esemény legfőbb célja a térség vadászati értékeinek bemutatása volt. Az ínyenc falatok és a borutca mellett a könnyűzenei programok is népszerűnek bizonyultak.
bővebben
2017 szeptember 01 - péntek

Épül az új óvoda (Videó)

Épül az új óvoda Andráshidán. A munkálatok a tervezett ütemben haladnak. A szakemberek jelenleg burkolnak és a belső helyiségek kialakításával foglalkoznak.
bővebben
2017 augusztus 29 - kedd

Elkezdődik a Vadpörkölt és Borfesztivál (Videó)

Pénteken kezdődik az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai teríték című rendezvénysorozat Zalaegerszegen. Az esemény részleteiről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit.
bővebben
2017 augusztus 25 - péntek

Még egy hét (Videó)

Zavartalan a tankönyvek kiszállítása – mondta az oktatásért felelős államtitkár pénteken Zalaegerszegen. Palkovics László a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban szólt arról is, hogy az oktatási intézmények által rendelt közel 13 millió tankönyv jelentős része már megérkezett az iskolákba.
bővebben
2017 augusztus 22 - kedd

Elkészült (Videó)

Átadták a felújított Köztársaság úti háziorvosi rendelőket. A kertvárosi beruházás a Területfejlesztési Operatív Program részeként valósult meg. A két épület korszerűsítésére több, mint 31 millió forintot fordítottak.
bővebben
2017 augusztus 22 - kedd

Bemutatták (Videó)

Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulójára készült az a közel 300 oldalas képesalbum, melyet a díszteremben mutattak be pénteken. Balaicz Zoltán polgármester köszönetet mondott a szerzőknek, akik az önkormányzat felkérésére állították össze az eddig legátfogóbb várostörténeti könyvet.
bővebben
2017 augusztus 21 - hétfő

Kenyérfesztivál (Videó)

Az augusztus 20-ai programsorozat részeként ismét megrendezték a Kenyérfesztivált a Göcseji Falumúzeumban. A létesítmény egyúttal ezen a napon ünnepelte fennállása 49. évfordulóját. A látogatókat többek között kenyérsütéssel, valamint kézműves- és kirakodóvásárral várták.
bővebben