keresés a weboldalon

A győzelem megvan

Zalaegerszeg címer
Hírek

A győzelem megvan

2009 március 05 - csütörtök
Zalakerámia ZTE – Falco KC Szombathely 89-88 (21-21, 26-22, 28-26, 14-19) Magyar Kupa férfi kosárlabda-mérkőzés a legjobb négybe jutásért. Zalaegerszeg, 1.000 néző. Jv.: dr. Páli, Márton, Tóth.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (6), Wilson (23/6), Kámán (20/12), Jones (15/3), Helbich (19). Cs: Trepák (1), Tóth Á. (4), Simon L. (2). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Falco KC Szombathely: Kálmán (15/3), Hudson (21), Csirics (7/3), Perincsics (23/3), Horváth Z. (20/9). Csere:: Lakatos, Vrsaljko (2). Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Hangos szombethelyiek, csöndes egerszegiek a mérkőzés, ami nem csoda, hiszen a Zalakerámia ZTE hosszú ideje nem nyert mérkőzést. A hazai oldalon Gáspár sérülés, Baki pedig betegség miatt hiányzott. Az első negyed elején pár ponttal megugrott a hazai csapat, feltünő volt, hogy ezúttal Kámán aktívan, jól kosárlabdázott.

A védekezés mindkét oldalon elég lyukas volt, így a csapatok nem tudtak egymástól elhúzni. A második játékrészben továbbra is döcögött az egerszegiek védőjátéka, támadásban is többször hibáztak. Tóth Ádámtól lehetett ezekben a percekben szép dolgokat látni. A negyed végén Hinnant és a szombathelyi Kálmán akaszkodott össze, a játékvezetők gátolták meg a nagyobb bajt.

A nagy szünet után továbbra is fej-fej mellett haladt a két csapat, ha a hazaiak néhány ponttal elmentek, rövid időn belül a vasiak utolérték őket. Az utolsó játékrészben átvette a mérkőzés irányítását a vendég gárda, már győztesnek is látszott, azonban Kámán hárompontosával és Hinnant büntetőivel végül sikerült kicsikarni a győzelmet. A Zalakerámia ZTE azonban csak ennek örülhet, mert a továbbjutást nagyon nehéz lesz kiharcolnia Szombathelyen.

Vélemények

Völgyi Péter: – Most az volt a legfontosabb számunkra, hogy végre nyerjünk. Egy jó mérkőzést játszottunk a Falco ellen. A ma tapasztalt mentalitással Szombathelyen is kiharcolhatjuk a továbbjutást.

Szrecsko Szekulovics: – Kiváló csata volt, óriási taktikai harc, a közönség örömére. Nagy esélyünk van a továbbjutásra.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: