keresés a weboldalon

„A képzelőerő a legjobb színkeverő”

Zalaegerszeg címer
Hírek

„A képzelőerő a legjobb színkeverő”

2010 április 05 - hétfő
Gyurkó Eszter, a zalaegerszegi Eötvös-iskola nyolcadikos diákja kiállítása nyílt március 30-án a József Attila Városi Könyvtár gyerekrészlegében. Eszter már második alkalommal mutatja be alkotásait, korábban csak rajzokkal készült, amit ezúttal fotóival is kiegészített.

A sokoldalú kamaszlány nevével találkozhattunk már anyanyelvi, informatikai, német és természetismereti versenyek kapcsán, akár országos szinten is. Emellett az Ady-iskola rajzszakköröseként kétszer érdemelt ki nívódíjat.

De nemcsak a rajz és a fotó áll közel hozzá, de kedvence a tűzzománc vagy a szövés, fonás, gyöngyfűzés. Egyébként orvos szeretne lenni, a biológia és a fizika is favorit nála. A kiállítás is tükrözi, hogy kedvelt technikája a szénceruzás és grafitos, leggyakoribb témáit az állatvilágból meríti.

S bár a mostani alkotások többségében fekete-fehérek, Eszter szívesen használja a színeket is a képzelőereje sugalmazásának megfelelően. Az április 27-ig nyitva tartó kiállítást osztályfőnöke, Konrádné Mózer Erika ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: