keresés a weboldalon

A küzdeni akarás dicsérhető

Zalaegerszeg címer
Hírek

A küzdeni akarás dicsérhető

2010 szeptember 29 - szerda
ZTE – Videoton 1-2 (1-1)
NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2264 néző. Játékvezető: Solymosi. Asszisztensek: Farkas, Takács. Gólszerzők: Varga R. (37.) ill. Polonkai (28.), Alves (83.)
Sárga lap: Kocsárdi (60.), Kamber (82.).



ZTE:
Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Varga G., Panikvar – Illés (Delics, 77.), Máté P., Kamber, Szalai (Balázs., 89.) – Pavicsevics, Prince (Simon A., 77.). Vezetőedző: Csank János.

Videoton: Bozovic – Lázár, Lipták, Vaskó, Hidvégi (Nikolics, 70.) – Farkas B., Polonkai
(Vasziljevics, 66.), Sándor, Elek – Nagy D. (Gosztonyi, 78.), Alves. Vezetőedző: Mezey György.

Lehet, hogy még a szombati meccs ott volt az egerszegi lábakban, fejekben, amire még rátett egy lapáttal a mély talaj, de az biztos, a vendégek az összecsapás bizonyos szakaszaiban egyértelműen frissebbnek, gyorsabbnak tűntek. A hazaiak akartak, a második félidőben veszélyesebben is támadtak, de a védelmi hibák végül megpecsételték sorsukat.

A Vidi cseréi jobbak voltak, ami persze annak is következménye, hogy több ütőképes labdarúgó található kispadjukon.
A vendégek egy árnyalattal talán többet tettek a győzelemért, a hazaiak hajtottak, de igazán jó teljesítményt nyújtó játékos nem igen akadt a csapatban.
Kár ezért a vereségért – a döntetlen talán igazságosabb lett volna – s nagyon össze kell rázni a csapatot, ha szombaton az Újpest ellen nem akarunk egy újabb fiaskót elszenvedni.

Vélemények:
Dr. Mezey György, a Videoton vezetőedzője:
– Az első félidőben játékban a ZTE fölé kerekedtünk. Szünet után a küzdelem dominált, egy jó mérkőzést láthatott a publikum, amelynek hajrájában egy kontrából sikerült megszereznünk a győzelmet.

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – Azt kaptuk, amire számítottunk. Sokszor rosszul passzoltunk, ezért nem tudtuk megtartani a labdát. Az első félidő nagy részében a Videoton ránk kényszerítette akaratát. Szünet után jobban játszottunk, helyzeteink is voltak, egy helyezkedési hiba után nyert a Videoton. Az 1 ponttal elégedett lettem volna.

Szalay Tamás, a ZTE játékosa: – Az első félidőben nem találtuk a ritmust, Az egyenlítő gólunk után irányítottuk a játékot. Nekem is volt egy nagy helyzetem, sajnos kimaradt. A játék képe alapján a döntetlent megérdemeltük volna.

Vlaszák Géza, a ZTE kapusa: – Döntetlenszagú mérkőzésen a vendégek nem helyzetekből szerezték góljaikat, hanem két védelmi hiba után. Nincs mit tenni, az Újpest ellen megpróbálunk javítani.

Zala-Lap, B. I. – L. D.

Tartalom megosztása: