keresés a weboldalon

A Mindszenty-napok rajz-alkotásai (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Mindszenty-napok rajz-alkotásai (Diákújság pályázat)

2012 május 07 - hétfő
Minden tanév második félévében megrendezik iskolánkban a Mindszenty-napokat. Mi diákok mindig nagyon várjuk, és készülünk rá, mert sok-sok élvezetes programban lehet részünk. Az idei év különleges jelentőséggel bír, hiszen névadónk, Mindszenty József bíboros születésének a 120. évfordulóját ünnepeljük.

A sok lehetőség közül az egyik a rajzpályázat volt. Az alkotások témája: Mindszenty élete és tevékenysége. Jól hangzott a felhívás. Egyből kedvet kaptunk hozzá. Mindenki lelkes volt. A tanulók csak arra vártak, hogy kreativitásukat megmutassák a rajzlapon. Sok ötlet született. Egymással is megbeszéltük, ki mit fog készíteni. A legtöbben az iskolánkat rajzolták le. További gondolatok is születtek. Például: szülőháza, nyugvóhelye, börtönévei… És ő maga – Mindszenty. Arcképe sok rajzon köszönt vissza ránk. Festettünk, rajzoltunk, örömmel és lelkesedéssel alkottunk. Igazán nekünk tetsző feladatot kaptunk.

Én mindkét módszert kipróbáltam. Szerintem a festett munkám jobban sikerült, amin a bíboros éppen imádkozik. Nem volt könnyű elkapni a pillanatot, és jól visszaadni. Úgy érzem, jól sikerült.

A pályázatra más iskolákból is szép számban küldtek műveket. Az összes alkotás remekre sikeredett. Nehéz volt a válogatás és a döntés, értékelés. A rajzokat, festményeket kategóriák szerint csoportosították és véleményezték. A legjobbakat kiválasztották, és kitették iskolánk aulájába. Osztálytársaimnak, Dórinak és Dorkának is kirakták a munkáját. A kiállítást bárki megtekintheti, gyönyörködhet a sok-sok szép alkotásban.

Tóth Bianka 5.b
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

     

Tartalom megosztása: