keresés a weboldalon

A pezsgőbb diákéletért

Zalaegerszeg címer
Hírek

A pezsgőbb diákéletért

2008 november 14 - péntek
Évi rendes tisztújító gyűlését tartotta a városi diákparlament a városháza dísztermében. A 2005-ben elfogadott szervezeti és működési szabályzat alapján a tisztségviselők és a képviselőtestület mandátuma egy évre szól, aztán titkos szavazással történik az újbóli választás.

A rendezvényt Gyutai Csaba alpolgármester nyitotta meg, aki a demokrácia és a közéletiség jó gyakorlati próbájának nevezte a diákparlamentet, egyben felhívta a figyelmet, a közszereplőket terhelő felelősségre is. Az ülésen részt vett még Balaicz Zoltán, az oktatási és ifjúsági bizottság elnöke, Velkey Péter a művelődésügyi osztály vezetője, Fentősné Belléncs Andrea ifjúság referens és Fodor Tamás, a Retro 73 Ifjúsági és Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke vett részt a felnőttek részéről.

A leköszönő diákpolgármester, Peszleg Anett (Csány Szki) elfoglaltságaira hivatkozva csak testületi tagságra jelöltette magát. Az elmúlt évet értékelve elmondta, kicsit lazábbra sikeredett, mint a tervezett, de amit lehetett megtettek a minél pezsgőbb diákéletért. Kiemelkedő eredménynek nevezte, hogy áprilisban megnyílt a Diáktanya, melyhez pályázat útján a városi DÖK 160 ezer forinttal járult hozzá. Hozzátette, további cél az intézmény kihasználtságának növelése. Egyébként úgy ítélte meg elegendő pályázati lehetőség áll rendelkezésre a diákélet javításához.

A jelöltek bemutatkozása után került sor a választásra, melynek eredményeként a 2008/2009-es tanév testülete mandátumot kapott. Ennek eredményeként a diákpolgármester tisztet Fiszter Ágnes (Zrínyi gimnázium) tölti be. Középiskolás alpolgármester Bárdosi Barbara (Csány Szki), általános iskolás alpolgármester Papp Réka (Landorhegyi iskola). Az elnökség tagjai: Horváth Evelin (Teleki kollégium), Kékesi Alexandra (Apáczai gimnázium), Kertész Nikolett, Nagy Bernadett, Molnár Petra (Zrínyi gimnázium), Peszleg Anett (Csány Szki), Simonyai Rómeó (Ganz Szki), Szabó Máté András (Ady gimnázium).

Fiszter Ágnes diákpolgármester már két éve dolgozik a városi diákparlamentben és a Zrínyi gimnázium diákönkormányzatának is ő az elnöke. Mint mondta, igyekszik ezeket a teendőket egymással és a tanulással is összeegyeztetni. Ez utóbbi okból csak az utolsó percben döntötte el, hogy indul a választásokon, mert a közéleti tevékenység sok idejét leköti, bár annál több energiát is biztosít számára. Hozzáfűzte még, céljai között szerepel a diákélet fellendítése, ebben számít az új testületi tagok lelkesedésére, ötleteire.

A választások után meg is történt az első ülés, ahol Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági referens közreműködésével főként az érdekérvényesítés javításáról esett szó. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: