keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A remény megmaradt

Zalaegerszeg címer
Hírek

A remény megmaradt

2007 szeptember 08 - szombat
Magyarország – Bulgária 56-47 (24-12, 14-18, 10-11, 8-6)Zalaegerszeg, 1.000 néző. Női válogatott kosárlabda-mérkőzés, EB pótselejtező. Jv.: Matioli (olasz), Vovk (horvát). Magyarország: Újhelyi (2), Fegyverneky (6), Iványi (12), Béres (14), Károlyi (5/3). Csere: Császár (10), Németh (2), Honti (5/3), Cserny, Horváth Zs. Szövetségi kapitány: Bencze Tamás.Bulgária: Tomova (10), Tchirov (13/3), Yolovska (6), Topalova, Bachkova (6). Csere: Branzova (6), Petrova (4), Lazanova (4), Dimitreva.

Az első félidő nagy részében jól játszott a magyar csapat, már 16 ponttal is vezetett. A szünet után már főleg a küzdelem dominált a pályán, ebben az időszakban nagyon kevés kosár született. Főleg a támadásban gyengélkedtek a magyar lányok, de előnyük egy részét végig sikerült megtartaniuk.

Vélemények:
Bencze Tamás, a magyar csapat szövetségi kapitánya: – Nagyon örülök a győzelemnek, ez volt a célunk. Ha a 16 pontos vezetésünknél jobban koncentrálunk, akár 20 ponttal is nyerhettünk volna. Izraelbe nyerni megyünk, mivel nagyon nem szeretnénk, ha a Bulgária-Izrael összecsapás eredményétől függne továbbjutásunk.
Georgi Bojkov, a bolgár csapat szövetségi kapitánya: – Nagyon fontos volt a mérkőzés mindkét csapat számára. A magyarok vállát nyomta a nagyobb teher, mivel nekik mindenképpen 16 ponttal kellett volna nyerniük. Vereségünk fő oka, hogy rengeteg labdát adtunk el, a támadásban pedig 47 pont kevés a győzelemhez.
Németh Bernadett, a magyar csapat játékosa: – Számunkra a győzelem volt a fontos. Az első félidőben jól játszottunk, a szünet után már a lelkesedés vitt előre bennünket. Szeretnénk továbbjutni.
Iványi Dalma, a magyar csapat játékosa: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk. Tizenhat pontos előnyünknél padlóra küldhettük volna ellenfelünket. Végül a győzelemért is meg kellett küzdenünk. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: