A szakács szakma kiváló tanulója
Felkészültségét szorgalmán és szakma szeretetén kívül a szakmai tanároknak, Horváth Mária gyakorlati oktatónak és a gyakorlati helyen szerzett tapasztalatoknak köszönheti. Jól jöttek persze barátja lelkesítő szavai is, amikor alábbhagyott a lendület. Eszter közgazdasági érettségi után választotta a szakács szakmát, mivel egyre inkább megkedvelte a konyha világát.
Ebben szerepet játszott, hogy szülőfalujában, Söjtörön a szomszédasszony invitálására gyakran segédkezett a rendezvények kifőzésében. Mint mondja a jó étel titka a kiváló alapanyag, a megfelelő mértékű fűszerezés és a vendég ízlésének eltalálása.
Ő maga a hagyományos magyar ízeket kedveli, de úgy látja az éttermi menükben kedveltek a húsfeltételes főzelékek is. Az iskola jóvoltából volt alkalma németországi gyakorlaton is részt venni, mely során örömmel állapította meg, a magyar konyha sokkal több frissen készült ételt kínál a vendégeknek.
Egyébként nem híve a gyorséttermeknek, sem a csapból folyó főzős – vacsorázós műsoroknak, ami nem kellő tisztelettel mutatja be az ételkészítés művészetét. És a hogyan továbbról azt mondja, nem igazán tervez nyaralást, a verseny miatt sokat volt távol a leendő munkahelyétől, és már alig várja, hogy szakácsként lépjen eddigi gyakorlati helye konyhájába.
(Zala-Lap, B. K.)
Tartalom megosztása: