A szakma kiváló tanulója verseny
Felvételünk a cukrász gyakorlati verseny munkáit mutatja. Szűkös hat óra alatt kellett lúdlábat, diótortát és valamilyen díszített tortát készíteni a diákoknak.
– A díszmunkát és a nagymunkát együtt értékeli az országos szaktekintélyekből álló zsűri. A cukrász termékek esetében Pataki János, a Magyar Cukrász Ipartestület és a Cukrász Világszövetség elnöke szava lesz feltehetően a döntő – avatott a részletekbe Galambosné Goldfinger Erzsébet igazgatóhelyettes – Volt arra példa, hogy a díszített torta gyönyörű lett, a lúdláb csoki bevonata kevésbé.
A díszítésben nem volt megkötés, karamellt, marcipánt, grillázst használtak a diákok. Akikről meg kell jegyezni, hogy függetlenül attól, hogy versenyen vettek részt nagyon szolidárisak és segítőkészek voltak egymással.
– Az oktatási kabinet, mint helyszín mennyire állta ki a próbát?
– Általában kevesebb diák dolgozik itt egyszerre. A szakács részleget is felhasználva azonban megfelelő körülményeket tudtunk biztosítani.
– Mi lesz a szép torták sorsa?
– A verseny végén, újra kiállítjuk őket a pék termékekkel együtt, melyet az iskola tanműhelyében készítenek a tanulók. Az a szokás, hogy a díszített tortákat hazavihetik a diákok. (Zala-Lap Kft., B.K.)
Tartalom megosztása: