keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A szocialisták is támogatják

Zalaegerszeg címer
Hírek

A szocialisták is támogatják

2009 január 07 - szerda
„Ellenzéki ötletelésből” címmel tartott közös sajtótájékoztatót Devecserné Óvári Ibolya, az egerszegi közgyűlés szocialista frakciójának vezetője, és Vitkovics Péter (SZDSZ) képviselő, reagálva a fideszes frakció tiszteletdíj-csökkentési javaslatára.

Elhangzott: a képviselőcsoport továbbra is támogatja a képviselői tiszteletdíjak 10 százalékos csökkentését, és ennek kiterjesztését a külsős bizottsági tagokra is. Kezdeményezik, hogy az így megtakarított, mintegy 9 millió forint kerüljön külön alapba és az önhibájukon kívül krízis helyzetbe került családok megsegítésére, használják fel. Egyetértenek a felügyelő bizottságok létszámának csökkentésével is.

A frakcióvezető hozzátette, örülnek annak, hogy a többségi képviselők melléjük állnak ebben a kérdésben, ugyanakkor nem értik, hogy a novemberi közgyűlésen, amikor Vitkovics Péter a tiszteletdíj csökkentésére tett javaslatot, miért nem szavazták meg. Vitkovics Péter elmondta, javaslata, melyet decemberben is megismételt, nem öncélú volt, szerette volna, ha a takarékosságot a képviselők először magukon kezdik, de a többségi frakció az SZMSZ-re hivatkozva zárkózott el.

Devecserné Óvári Ibolya hozzátette: a 2009. évi önkormányzati költségvetés várhatóan továbbra is fedezetet nyújt a város és intézményeinek működéséhez, a megkezdett beruházások befejezéséhez és a jövő építéséhez. Támogatják a működési hitel nélküli gazdálkodást és az arányos teherviselést. Szeretnék, ha a jövőben a fideszes többség meghallaná az ellenzék véleményét is. A város érdekében fontosnak tartják az együttműködést.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: