keresés a weboldalon

A tömeggyártás is lehetséges (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A tömeggyártás is lehetséges (Videó)

2020 április 21 - kedd
Zalaegerszeg és az ország összefog! Ezzel a jelmondattal tartottak sajtótájékoztatót kedden az Inkubátorházban. Itt szerelik össze ugyanis azokat az arcvédő pajzsokat, amiket egy megyeszékhelyi vállalat gyárt. Az együttműködésben a kivitelező és a város mellett a Zala Megyei Védelmi Bizottság és a Városfejlesztő Zrt. is aktívan részt vesz.

Az elmúlt hetek fejlesztéseit ismertette az arcpajzsok előállításával foglalkozó Mould Tech Kft. vezetője Molnár Gábor.

A vállalat már 100 arcvédőt adományozott a városi önkormányzatnak, melyeket a megyei kórházban és az idősügyi ellátórendszerben hasznosítottak – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Az összeszerelő munkához több helyi szervezet, köztük óvodák is csatlakoztak – önkéntes alapon – mondta Dormánné Nyakas Tünde, a Kodály Zoltán utcai Tagóvoda vezetője.

Az arcpajzsok híre nem csak a településen aratott érdeklődést: Az Országos Mentőszolgálat például kétezer darabot rendelt munkatársai részére – tájékoztatott Dr. Lórántfy Mária, az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének vezetője.

Az arcpajzsok egyébként – bár szigorú feltételekhez kötötten – többször használatosak, sterilizálhatóak. Ráadásul használatuk a koronavírus-gyanús betegek esetében kötelező, így az egészségügyi rendszerben a járvány idején mindenképpen lesz kereslet.

Gy.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: