keresés a weboldalon

A virágos Zalaegerszegért

Zalaegerszeg címer
Hírek

A virágos Zalaegerszegért

2010 szeptember 28 - kedd
A város esztétikus arculatáról nemcsak az illetékesek, azaz az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. gondoskodik, hanem jó néhány növényt kedvelő városlakó, kisebb-nagyobb közösségek is. Vannak, akik versenyen kívül teszik ezt, mások a „Virágos Zalaegerszegért” pályázat immár hetedik éve zajló szakértő zsűrijének megmérettetésébe is bekapcsolódva. A 2010-ben legjobbnak ítélt hobbi kertészeknek és a különdíjasoknak a közel múltban adták át a jutalmakat, összesen 800 ezer forint, értékben (az Önkormányzati Környezetvédelmi Alap terhére). A nyertesek növényvásárlási utalványban vagy ajándékcsomagban részesültek.

Az idén a tavalyinál több, 46 pályázó részvételével zajlott a verseny, kereskedelmi és ipari telephelyek, közintézmények, családi és társasházak kategóriában. A legtöbb nevező ez utóbbi körből került ki. Újdonság volt, hogy ez évben az óvodák mellett néhány iskola is bekapcsolódott a pályázatba. Az ipari területek kategória győztese, az Archi Metal Kft. a nyereményt teljes összegben felajánlotta a vállalat közelében lévő körforgalom virágosítására.

A többi kategória legjobbjai voltak: a társasházak közül a Landorhegyi utca 34. közössége, intézményeknél a Szent László úti Tagóvoda, családi házak esetében pedig az Arany János utca 49. lakói. Versenyen kívül díjazták az Erzsébet fogadó munkatársait a környezetszépítésért. A díjakat dr. Gyimesi Endre polgármester és Nagy András a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője adta át, miközben köszönetüket fejezték ki a lakosság aktív hozzáállásáért.

Gyimesi Endre ismertette az önkormányzat fentiekkel megegyező célú idei munkáját is. Ezek szerint a Kossuth utcában 350 négyzetméteren új cserjefelületet alakítottak ki, a Keleti – városkapu megszépült, nagyméretű dézsás leandereket helyeztek ki a belváros több pontjára, és a közgyűlés elfogadta a Zalaegerszeg Zöldfelületi Stratégiáját, mely látványos zöldfelület fejlesztéseket helyez kilátásba.

Zala-Lap, B. K.

Tartalom megosztása: