keresés a weboldalon

A zene mindenkié – A muzsika hangja a Hevesi Sándor Színházban

Zalaegerszeg címer
Hírek

A zene mindenkié – A muzsika hangja a Hevesi Sándor Színházban

2014 január 27 - hétfő
A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház az idei szezonban műsorára tűzte A muzsika hangja című musicalt, amelyben iskolánk két tanulója, Standi Szilvia (11.a) és Herold Levente (7.b) is szerepet kapott. A darab középpontjában a Trapp-család tagjai életének, sorsának alakulása áll. Aki ismeri a könyvet, esetleg egy korábbi feldolgozást, az tudja, miről van szó. Aki nem tájékozott, azt egy rövid beszámolóval bevezetem a mű eseménytörténetébe.

A német megszállás előtti Ausztriában járunk. Mária, az izgága apácanövendék főnökasszonya utasítására nevelőnőnek áll a morcos, emberektől elhidegült Georg von Trapp kapitányhoz, aki spártai szigorral neveli hét gyermekét. Mária imád énekelni, a zene szerelmese, és a Trapp-gyerekeket is megtanítja a muzsika szépségének a szeretetére, visszahozza azt a ház komor falai közé. Közben egyre közelebb kerül a szúrós von Trapp kapitányhoz, sikerül megpuhítania a tengerész kemény szívét. Időközben a család kórussá szerveződik, ám eljön a német megszállás ideje, amiből a család mindössze két kiutat lát: együttműködnek a megszállóerőkkel, vagy elmenekülnek. Trappék az utóbbi lehetőséget választják, de a menekülés nem megy olyan könnyen a német fennhatóságú területről…

Az egész osztály (11.a) közösen tekintette meg ezt a remek színdarabot, nagyszerű színészekkel, csodálatos zenei aláfestéssel és természetesen a színészek-színésznövendékek énekhangjával keverve. Csodálatos és megható érzés volt szeretett osztálytársunkat a „nagyokkal” egy színpadon látni. Nagyon büszkék voltunk rá. Én csak ajánlani tudom bárkinek, aki egy kicsit is érdeklődik a zene iránt, vagy egyszerűen könnyed kikapcsolódásra vágyik egy délutánon, vagy estén, netalán színészi ambíciókkal rendelkezik, feltétlen tekintse meg ezt az előadást.

Kónya Petra (11.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: