keresés a weboldalon

Adományt gyűjtöttek a főiskolások (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adományt gyűjtöttek a főiskolások (Videó)

2013 október 21 - hétfő
Közel 200 ezer forint adományt gyűjtött a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak. A fiatalok mindezt egy jó hangulatú buli keretében tették, amelynek teljes bevételét életmentő eszközök beszerzésére fordítja a civil szervezet.

Korábban az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, ezúttal pedig a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete szervezett jótékonysági partit a koraszülött és beteg gyermekek megsegítéséért.

A főiskolások az éjszaka bevételét a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlották fel – tudtuk meg Kosár Lajostól, a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesületének elnökétől.

A buli alkalmával közel 200 ezer forintot sikerült gyűjteniük a fiataloknak. Az adománnyal pedig több millió forint értékű műszerek megvásárlásához járulnak hozzá. Gárdos László osztályvezető főorvos elmondta, a gyermekosztálynak szüksége van a támogatásra.

Az adománygyűjtési akció fővédnöke Balaicz Zoltán alpolgármester volt, aki büszke a helyi fiatalak jótékony szerepvállalására.

A következő jótékonysági akció a Városi Diákönkormányzat adventi gyűjtése lesz.  

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: