keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Adriakék, tengerzöld (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adriakék, tengerzöld (Videó)

2012 december 06 - csütörtök
Adriakék, tengerzöld címmel jelent meg Lendvai Bélának, az MTI Zala megyei tudósítójának riportkönyve. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a média képviselőinek.

Az Adriakék, tengerzöld nem egy szokványos riportkönyv és nem is útikönyv. Szerzője leginkább élménykönyvként emlegeti. Lendavai Béla az MTI tudósítójaként és magánemberként másfél évtizede járja a horvát Adria partjait és szigeteit. Elsősorban élményeit és tapasztalatait osztja meg olvasóival. Akik azt is megtudhatják hogyan élnek a horvát emberek, miképpen viszonyulnak a turistákhoz. Sőt olyan eldugott szigetekre, öblökbe is elkalauzol, amelyekre az útikönyvek zömében nem találhatunk.


Lendvai Béla újságírói tevékenységéért korábban megkapta a Horvát Idegenforgalmi Közösség elismerését az Aranytollat is. A budapesti képviselet vezetője elmondta a könyv egyedülálló képet mutat a turistáknak és azoknak, akik országuk iránt érdeklődnek.

A sajtótájékoztatón részt vett Balaicz Zoltán alpolgármester, aki elmondta, Horvátország a zalaiak körében is kedvelt úti cél, emellett Zalaegerszeg és Horvátország diplomáciai kapcsolata is kiváló.

A könyvből többek között az is kiderül, mi köze van a Király beszéde című filmnek a horvátországi nudizmushoz, vagy melyik városba találta „rémületesen” gyönyörűnek a naplementét Alfréd Hitchcok. Az érdekességek mellett pedig praktikus tanácsokat is kínál az újságíró könyvszerző.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: